Comunismul: Utopie sau realitate (partea a zecea)

Întrebare: Marele cabalist Baal HaSulam era prea înaintat perioadei lui, când a scris articolul „Ultima generație”, la începutul sec. XX, despre ajungerea inevitabilă a omenirii la o societate comunistă?

Răspuns: Un cabalist nu e avansat perioadei lui. El vede totul de la un capăt la altul. Pentru el, timpul nu există! El pur și simplu se ridica la următorul nivel, de unde este posibil să înțeleagă ce se întâmplă cu noi. De fapt, Înțelepciunea Cabala ne da posibilitatea să ne ridicăm la un nivel mai înalt, unde putem vedea clar că trebuie să ne reeducăm, cum să o facem, și la ce trebuie să ajungem. Ne învață exact pe ce cale este posibil să atingem scopul, așa încât să lucrăm corect cu noi înșine.

Întrebare: În articolul „Ultima generație”, Baal HaSulam a pregătit un răspuns pentru toate întrebările. Ne rămâne nouă să studiem acest articol și să îl realizăm împreună. Noi sperăm că asta ne va ajută să găsim răspuns la întrebarea „La ce ne putem aștepta?”.

Răspuns: Ne așteaptă ceea ce alegem. Oamenii trebuie să înțeleagă necesitatea dezvoltării unei conexiuni reciproce, care crește sensibilitatea omului față de mediul lui, și devine precum sistemul general despre care vorbește Înțelepciunea Cabală. Chiar dacă o persoană nu vede acest sistem, cu ajutorul practicii speciale și a exercițiilor speciale numite meșe rotunde sau discuții în cerc, ea poate simți că asta îi descoperă o nouă, pozitivă forță la nivelul neanimat, vegetativ, și animat.

În natură, plus și minus sunt echilibrate, astfel încât toate obiectele acționează instinctiv, acomodându-se la influența naturii, în timp ce în ființă umană există doar o singură, negativă forță. Deci, ea trebuie să descopere forță pozitivă a naturii, să echilibreze cu ea forță negativă, și să înainteze în echilibrul și în armonia liniei din mijloc. Atunci, ea se numește Adam (om), în timp ce acum, el este la nivelul animal.

Va continua

Din programul „Despre viata noastra”, KabTV, 11/05/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: