Concentrati-va pe esenta

Intrebare: Cum imi schimb valorile? Cum sa plasez importanta Fortei Superioare care ma defineste si ma formeaza in mod constant, atat pe mine cat si lumea mea, mai presus de  dorintele mele de nivel mineral, animal, fizic si chiar umane?  Cum pot folosi grupul, mediul, pentru a-l ridica mai sus de ceea ce este important dorintelor egoiste?

Raspuns:  Importanta este cea care in mod special diferentiaza dorinta egoista de dorinta spirituala de daruire. La nivel trupesc, este concentrata asupra Kli-ului(vasului), in timp ce nivelul spiritual este concentrat asupra Creatorului.

 

Adica, ceea ce conteaza este locul in care va concentrati atentia: asupra a ceea ce  primiti sau de la Cine  primiti.

Importanta poate fi comutata. De exemplu, din perspectiva unei mame, copilul este mult mai important decat ea. Insa, cum urmez exemplul ei fata de oameni intr-o lume atat de diversa? Cum ma conving pe mine sa transfer importanta de la viata mea catre o anumita forta care descrie lumea pentru mine?

Merita mentionat faptul ca revelez aceasta forta prin efortul de a o examina. Dobandesc vasul revelatiei. Acum, forta este de asemenea prezenta, dar eu nu sunt concentrat in perceperea ei. Deci, cum imi pot concentra atentia asupra sa?

Totul depinde de importanta. Atunci cand ma concentrez asupra Creatorului, Il simt si traiesc in El. Pot in sfarsit discerne lucrurile pe cer nu le-am remarcat inainte. Creatorul Insusi nu se schimba. El ramane in absolut repaos. Doar modul constant in care opereaza Reshimot (reminiscentele, genele spirituale) ma face sa depun efort. Si mai tarziu, eu insumi am nevoie sa gasesc o cale de a concentra aceste eforturi asupra oricaror probleme.

In acest moment vine salvarea de la mediu. Asemenea ochelarilor, imi concentreaza privirea asupra esentei. Noi ne unim, ridicam in ochii nostri importanta spiritualitatii si ne concentram eforturile comune asupra unui punct minuscul prin care incep sa il vad pe Creator.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 20.09.2010, Maretia unei persoane depinde de credinta sa in viitor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: