Conceptele spirituale așa cum sunt percepute de oamenii obișnuiți

Întrebare: Tu folosești termeni ca suflet, lumea superioară, spiritualitate care sunt folosiți mult și de religii și de alte metode spirituale diferite. Eu simt însă că ei dau un înțeles diferit acestor concepte.

Poți să explici mai clar la ce se referă Înțelepciunea Cabalei prin aceste concepte: lume superioară, suflet, reîncarnare?

Răspuns: Înțelepciunea Cabalei a apărut în urmă cu 5774 de ani. Primul cabalist a fost numit Adam. El nu a fost prima ființă de pe pământ fiindcă oamenii au apărut și s-au dezvoltat zeci de mii de ani înainte ca el să apară. Singurul lucru special legat de Adam a fost că a descoperit sistemul de forțe în care trăim și l-a descris în cartea lui, Îngerul Raziel.

Un înger nu este o creatură înaripată care poate zbura, ci este o forță. Adam l-a numit o forță ascunsă, fiindcă noi nu putem percepe acestă forță cu simțurile noastre corporale, ci putem percepe numai implicațiile consecințelor ei. Adam a fost primul care a ajuns la această forță care conduce întreaga lume și el a fost fondatorul Înțelepciunii Cabalei.

Știința modernă poate descoperi multe forțe prin intermediul cercetărilor din fizică, chimie sau alte științe. Dar sunt forțe pe care nu le putem descoperi, fiindcă nu avem ustensilele necesare să o facem. Aceste sunt în fapt forțele referitoare le gânduri, minte și dorințe. Aceste forțe există, dar nu le putem percepe.

Le putem identifica cu ajutorul unor aparate care măsoară undele emise de creier, când omul se concentrează pe anumite gânduri, dar nu putem examina calitatea gândurilor, în special dacă acestea sunt referitoare la omenire și fac parte din natură. Azi, fizicienii spun că lumea noastră și întreg universul le par a fi ca un gând și, că noi existăm în univers într-un gând. Acest gând este Gândul Creației.

Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să simțim acest Gând, această Forță, Gândirea care a existat înainte de creația universului și care a creat universul prin Big Bang și ne conduce către forma definită finală. În Natură nu sunt coincidențe. Totul este conectat și definit cu acuratețe.

Înțelepciunea Cabalei ne ajută să dezvoltăm simțuri adiționale prin care să putem simți forțele și calitățile pe care corpul nostru nu le simte. Pentru asta, trebuie să ieșim din corpul nostru și să ne conectăm cu alți oameni, să fim înglobați unul în altul și să creăm un fel de platformă colectivă emoțională, energetică și mentală, care nu este în fiecare din noi, ci între noi.

Astfel, prin cooperarea dintre noi, putem începe să percepem forța care există în jurul nostru, Gândirea Creației, gândirea evoluției noastre. După Înțelepciunea Cabalei, aceasta se numește obținerea Creatorului, fiindcă această Forță ne-a creat și ne-a dezvoltat.

Înțelepciunea Cabalei a revelat asta cu mult înaintea apariției religiilor. Oamenii au început să citească cărți de Cabala dar, la momentul acela, ei nu s-au angajat în împlinirea practică pe calea autocorectării, în dezvoltarea conexiunii dintre ei și în ridicarea deasura egoului lor. Ei nu au putut înțelege exact ce au spus cărțile și, de aici, s-au generat toate religiile, din această lipsă de înțelegere.

Ele au luat numele forțelor care există în natură (spirite, îngeri, demoni, etc) și au început să le întrupeze în diferite imagini. Cărțile de Cabala vorbesc numai de Forțe, dar fiindcă oamenii percep aceste concepte prin simțurile corporale, ei au început să-și imagineze realitatea prin aceste concepte.

Chestiunea este că tot ceea ce vedem și simțim în noi sunt numai forțe care sunt percepute de mintea noastră și sunt reprezentate în mintea noastră ca forțe electromagnetice care descriu diferite imagini pe un ecran de calculator. În fapt, nimic nu există cu adevărat.

Punând împreună imaginile diferitelor forțe și plasând în creierul omului niște electrozi, putem schimba această imagine și, practic, putem face orice. Dar, exită de fapt toată această realitate exterioară nouă? Nu. Este doar o realitate fictivă pe care o percepem în acest fel.

Înțelepciunea Cabalei spune omului cum să-și corecteze percepția lumii și cum să simtă această lume, nu în interiorul corpului său, ci folosind cu totul alte simțuri. Ne apropiem treptat de acest nivel.

De aceea, conceptele spirituale sunt cu adevărat luate din ÎnțelepciuneaCabalei de către diverse alte metode. Mulți oameni le folosesc fără nicio referire la Înțelepciunea Cabalei și asta produce confuzia în oamenii care cer corectare. Percepția corectă a realității necesită multă muncă cu mine însumi.

Din tabăra de vară din Bulgaria – „Ziua a doua” 7/12/2014, Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: