Condiție obligatorie

543.02Acum că am fost răsplătiți cu toate cele de mai sus, vom avea o oarecare înțelegere a unicității Sale, adică gândurile Lui nu sunt gândurile noastre și toată abundența de materii și forme pe care le percepem în această realitate din fața noastră este unită în El într-un singur gând, fiind gândul creației pentru a încânta creațiile Sale (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, „Observare interioară”, capitolul 5, Punctul 22).

Întrebare: Este scris că Creatorul are un singur gând – să ne încânte. De ce este atât de greu să vedem asta în viața noastră de zi cu zi?

Baal HaSulam scrie că, dacă, la sfârșitul vieții omului, cântărești cât de mult s-a bucurat și cât de mult a suferit, atunci nu și-ar dori deloc să se nască pentru că suntem mereu în pierdere. Pe de o parte, Creatorul are un scop și un gând care să ne împlinească, dar pe de altă parte nu simțim acest lucru. De ce?

Răspuns: Pentru că nimeni nu vrea să asculte de Creator; nimeni nu vrea să urmeze sfatul Lui.

Creatorul spune un lucru foarte simplu: poți ajunge la o bucurie absolută, împlinire, cunoaștere sau orice altceva, doar cu condiția să-ți iubeşti aproapele.

Odată ce ai ajuns la iubirea pentru aproapele tău ești deja conectat cu Creatorul și deja te bucuri. Dar unde vezi oameni care auzind asta, încep imediat să aspire la o asemenea stare?

Comentariu: Ei pur și simplu nu înțeleg ce este.

Răspunsul meu: Ce vrei să spui prin ei nu înțeleg? Este foarte simplu. Îți poți imagina că ești iubit? Fă același lucru cu ceilalți. „Nu! Orice în afară de asta!”

Comentariu: Practic, da. Este greu.

Răspunsul meu: Aș spune că este imposibil. Dar aceasta este o condiție obligatorie.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 12/18/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: