Conducând un Mercedes la sfârșitul lumii

Comentariu: Americanul Bran Ferren acum mai bine de patru ani a construit “un conac pe roti” ce costă câteva milioane de dolari. El susține că poate salvă o persoană de la apocalipsă.

Este convins că apocalipsă se aproprie de aceea a construit “conacul”, pentru fiica sa în vârstă de patru ani. Pe un sașiu de Mercedes, a construit un vehicul gigant ce poate rula pe orice tip de teren.

De fapt, omenirea este ocupată cu pregătirea pentru Ziua Judecății și există forumuri întregi care au discuții legate de acest lucru. Dar ei nu încearcă să înțeleagă cum este posibil să oprească sau să evite situația; în schimb, sunt în căutare de metode a modului în care să supraviețuiască sfârșitului lumii.

Răspuns: Unde intenționează acest inventator să călătorească? Unde vor fi lucrurile mai bine în cazul unei apocalipse? Această om are un instintc de supraviețuire foarte dezvoltat. Este precum un animal preocupat în primul rând doar de supraviețuire. Nu înțelege că nimic nu I se va întâmplă, deoarece nu va mai fi el.

Întrebare: Va avea loc o apocalipsă?

Răspuns: Nu, nu trebuie să se întâmple. Conform programului naturii, umanitatea trebuie să se ridice la următorul nivel de dezvoltare, care înseamnă existența în afară corpului.

Există trei niveluri în natură: mineral, vegetal și animal. Facem parte din natură animală, iar următorul nivel de dezvoltare este numit Adam(om). Adam nu există în lumea noastră fizică ci în câmpul forțelor. Lumea fizică o să dispară iar noi o să existăm doar în lumea forțelor.

În această lume existăm cu mintea și simțurile noastre, dar suntem conectați cu toți ceilalți într-un singur sistem. Acest sistem se dezvoltă permanent. Așa cum ne dezvoltăm în lumea această, așa o să ne dezvoltăm și în lumea următoare, în 125 de nivele care sunt caracterizate prin apropierea unul de altul până când ne unim într-un singur întreg, o singură umanitate integrală. Trebuie să completam această dezvoltare.

La următorul nivel de existența, timpul nu există, așa că este imposibil să spunem cât timp durează să obținem dezvoltarea conform sistemului nostru actual de măsură.

Înțelepciunea Cabalei explică asta. Descrie cum să urci cele 125 de nivele și ceea ce o să ni se întâmple.

Întrebare: Spune înțelepciunea Cabalei fără echivoc că nu va fi nici o apocalipsă și că toate umanitatea se va ridica la un alt nivel?

Răspuns: Așa cum se spune, va fi pace, dar înainte să fie pace nu va rămâne o singură piatră care să rămână nerasturnata.

Aşadar, înaintea noastre se află o altă problemă: putem trece la nivelul următor prin bunătate și dorință proprie, înțelegând că este obligatoriu și necesar să obținem asta cu puțin sânge sau o să trecem prin aceste nivele sub influența forțelor puternice și nemiloase ale naturii.

Înțelepciunea Cabala ne descrie cum este posibil să trecem la următoare etapă ușor și cu cântec. Mult noroc pentru noi toți în acest demers.

Din emisiunea de pe Kabv TV “Ştiri cu Michael Laitman” din 19.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed