Condus de egoism

115.06Întrebare: Psihologii spun că oamenii care sunt înzestrați cu putere au pronunțat tiranie, încăpățânare și dezechilibru mental. Oamenii de știință au descoperit că puterea schimbă structura individului și chiar creierul acestuia. Ești de acord cu asta?

Răspuns: Absolut de acord. Cert este că toți suntem aranjați în așa fel încât să ne aflăm între două forțe ale naturii (primire și dăruire, presiune și eliberare), care trebuie să fie constant în echilibru.

Întreaga natură constă din două forțe opuse și, indiferent de modul în care s-ar dezvălui, ele trebuie să fie echilibrate. Numai în această stare putem obține rezultate corecte. Avem nevoie de ambele forțe. Nu există întuneric fără lumină și nici lumină fără întuneric.

Trebuie să alegem media de aur în orice. Dacă omul pierde ocazia de a se ține de ea și i se dă permisivitate: fă ce vrei fără limită, atunci îl vom desfigura. Nu va crește pentru a fi ceea ce trebuie să fie. El trebuie neapărat să fie într-un cadru și să simtă că i se oferă posibilitatea de a acționa într-un interval restrâns, în echilibrul a două forțe.

Un animal nu are probleme în acest sens. Înțelege de ce are nevoie și nu mănâncă în exces, nu bea în exces sau doarme în exces. Face orice ii cere corpul. Organismul în stare animală necesită întotdeauna cele mai omul este întotdeauna condusă de egoismul său.

Întrebare: Cum se potrivește acest lucru cu ceea ce scrie Baal HaSulam: Este necesar să se acorde libertate individului?

Răspuns: Libertatea individului constă tocmai în faptul că nu-l forțăm, ci îl învățăm. În măsura acestui studiu, el câștigă libertate, știe să se limiteze corect, cum să se limiteze și cum să facă un om din el însuși.

Adică, libertatea este o restricție conștientă a egoismului, atunci când omul înțelege cum ar trebui să se educe pe sine, adică să fie „mai presus de sine” și de la „mai sus de sine” să controleze natura sa animală.

KabTV „Stări spirituale” 22/03/2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: