Condusi de mâna fericirii

Întrebare: Cum pot avansa spre daruire, dacă aspiraţia mea este egoista, pentru propria mea plăcere, care rezultă din această lume? Pana la urma, eu n-o pot face in nici un alt mod.

Răspuns: Nu iti face griji in legatura cu asta, pentru ca ai tot ce ai nevoie pentru avansarea spirituală: un grup în care să-ti actualizezi dorinţa pentru spiritual, unde Lumina (Creatorul) este dezvăluita. De ce altceva ai mai  putea avea nevoie? Ai un sistem care te ajută să cresti, precum o familie grijulie!

Primesti sprijin de la marele nostru grup mondial, de la o mulţime de prieteni. În plus, toată lumea, în general, te sprijină prin dezvăluirea inutilitatii ei cu fiecare zi ce trece. Aceste condiţii sunt atât de favorabile incat nu avem de ce ne plânge. Este chiar un pic deranjant. Suntem chiar atât de neputinciosi incat trebuie să ne fie indicat în mod clar distrugerea lumii egoiste pentru a ne convinge că nu există altă cale, decat acest lucru? Asta vorbeşte completei noastre slăbiciuni şi incapacitatii de a rezista dorinţei noastre de a ne bucura; asa de mici, săraci şi goi suntem cu adevarat.

În timpul lui Baal HaSulam, lumea a crescut, gonind după plăceri şi bogăţie şi aspirand sa dezvolte ştiinţa şi noi tehnologii. Dar astazi lumea simte doar dezamăgire, ca si cum noi suntem susţinuti în mod deliberat în calea noastră.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 17/5/12 Studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: