Conectaţi-vă la Superior prin conexiunea cu persoane egale

Întrebare: Cum putem pregăti „vasele” bune pe plan intern, pentru a fi în măsură să auzim ce spune Superiorul ?

Răspuns: Pentru a putea auzi Superiorul, trebuie să vă conectaţi. Malchut de Atzilut  este numit Knesset Israel (adunarea lui Israel), deoarece ea ii reuneşte pe toţi cei care aspiră „direct  spre Creator” –YasharEl(Israel). Apoi, toţi se conectează în Malchut de Atzilut şi Malchut de Atzilut ridică o rugăciune (MAN) până la Zeir Anpin şi se ridică împreună ca un frate mai mare, alături de tată şi mamă (AA superior). Aceasta este ceea ce se întâmplă la toate nivelurile până la Ein Sof (Infinit).

Astfel, conexiunea cu partea superioară este posibilă doar dacă sunt conectat cu cei care sunt egali pentru mine. La început, trebuie să realizăm o „adunare”, o conexiune, o adunare de prieteni. Lucrul principal este să vă anulaţi cel puţin în faţa unei persoane şi, prin asta, sunteţi gata pentru conexiunea cu alte persoane.

Termenul „superior” există numai în noi. Cine este profesor – RAV (mare, în ebraică) ? Nu există decât în centrul grupului. Dacă vă gândiţi la un profesor în afara centrului grupului, el nu este numit „rav”, ci simplu, profesor, un om de ştiinţă sau un om înţelept. El nu devine un ghid.

Un ghid este cineva care vă arată calea. Este cineva care se află în centrul grupului şi spune: „Voi toţi trebuie să vă conectaţi în jurul acestui centru.”

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 01.03.2013, Shamati n°25

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed