Conexiunea dintre Guvernanța Personală și Guvernanța Generală

Întrebare: Există o Guvernanță Personală și una Generală. Cum se potrivesc una cu alta?

Răspuns: Guvernanța Generală coboară asupra oamenilor și a lumii, iar Guvernanța Personală coboară asupra omului sau a micii lui comunități. În același timp, cele două tipuri de Guvernanță se pot contrazice una cu alta.

Comentariu: Tu spui că, Creatorul nu relaționează în niciun caz personal cu un om, ci numai prin întreaga omenire.

Răspuns: Nu contează ! Dacă Creatorul influențează un om sau dacă oamenii vor să se influențeze selectiv unul pe celălalt, atunci este un impact pesrsonal. De exemplu, în crearea garantării reciproce (Arvut), vrem să influențăm selectiv pe prietenii noștri.

Creatorul nu are pretenții personale față de un om. Omul este un produs al mediului său și, prin urmare, Creatorul îl tratează ca parte a acestui mediu.

Întrebare: Corpul nostru este alcătuit din milioane de celule. Pot spune că așa cum fac eu, de nu-mi arăt atitudinea față de fiecare celulă în parte și nu pot să discern între ele, la fel și Creatorul se uită la noi și nu ne vede? El vede numai imaginea generală?

Răspuns: Faptul este că Sistemul General este complet determinist, interconectat. Nu este nimic în el care să facă necesară urmărirea unei anume celule.

Existăm în lumea ideală care, din perspectiva noastră, pare coruptă, egoistă. Problema Guvernanței este de a ne forța să revelăm această lume ideală. De aceea, impacturile generale și individuale sunt conectate unul cu altul.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 10/12/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed