Conexiunea dintre Partzufim şi lumi

548.01Întrebare: Prin dobândirea calității de dăruire, o persoană începe să fie plină de conexiune cu Creatorul. Partea din Partzuf-ul spiritual în care face calculul se numește cap. Partea în care intră lumina este corpul. Și partea în care nu poate dărui sunt membrele inferioare.

Drept urmare, corpul uman din lumea noastră arată și el așa, deși vorbim despre dorințe. Care este legătura dintre Partzufim și lumi?

Răspuns: Lumile sunt, de asemenea, creații de forțe care constau din anumite dorințe: cap, corp și membre inferioare. Adică, este o colecție de dorințe individuale care se combină într-un anumit mod pentru a influența natura.

Există cinci Sefirot, cinci Partzufim și cinci lumi. Ele sunt împărțite în cinci, deoarece aceasta este calitatea luminii, calitatea Forței de dăruire și calitatea Forței de primire care au capacitatea de a se conecta între ele, prin apropierea în cinci etape, care se numesc Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin și Malchut.

Apoi, din treapta cea mai înaltă a lui Keter, calitățile luminii coboară treptat și se apropie de calitățile ultimei etape — Malchut.

KabTV „Prefața la Înțelepciunea Cabala”, 27/08/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: