Conexiunea este principala lege a naturii

943Întrebare: Pentru a ajunge în țara Israelului trebuie să accepți condiția de garanție reciprocă?

Răspuns: Termenul pământ se referă la fundamentul spiritual. Țara Israelului nu este Palestina sau statul Israel, ci o calitate spirituală în care oamenii se află într-o stare de iubire reciprocă.

Comentariu: Cabala explică faptul că pământul, Eretz, este o dorință, iar Israelul sunt cei care tind spre Creator, spre calitatea dăruirii.

Tora descrie că atunci când oamenii au venit la Muntele Sinai, când ura a apărut între ei, li s-a dat o condiție: fie trebuie să vă uniți, fie aici va fi locul vostru de înmormântare.

Răspunsul meu: Unificarea este principala lege a naturii și trebuie să o realizăm. Chestia este că după Big Bang, a existat o ruptură a dorinței noastre într-un număr imens de dorințe și trebuie să le unim.

Toată natura tinde spre unificarea ei dar foarte încet, treptat, conform legilor sale. Ni se cere să ne unim între noi la nivelul nostru, la nivel uman, adică la cel mai înalt nivel al naturii.

Acolo apare problema: nu suntem conștienți de aceasta, nu o înțelegem și nu vrem să o implementăm. Dar trebuie totuși să îndeplinim această sarcină fie de bunăvoie, fie, după cum se spune, de bâtă, spre fericire.

„Stări spirituale” KabTV 14.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: