Conform naturii lor

547.06Comentariu: În clasificarea cultelor există o condiție ca învăţarea grupului să fie considerată singura cunoaștere eternă adevărată.

Răspunsul meu: Iudaismul obișnuit, Creștinismul în toate manifestările și părțile sale, Islamul, Hinduismul și alte mișcări nu cred așa? Deci, totul în lume este un cult.

Întrebare: De ce oamenii numesc ceva cult când este benefic pentru ei, iar altceva este fie învățătură, fie înțelepciune, fie religie?

Răspuns: Dar ei sunt oameni! Ce asteptăm de la ei? Ei folosesc ceea ce este benefic pentru ei, convenabil pentru ei și îi ridică deasupra celorlalți. Este ca politica: Astăzi trebuie să cert pe cineva, așa că cert; mâine trebuie să-l laud, așa că îl laud. Facem tot ce este benefic pentru noi. Aceasta este natura umană autentică.

Dacă nu studiezi Cabala, atunci a nu înțelege cum este aranjată o persoană te poate irita, desigur. Dar când studiezi Cabala, înțelegi că o persoană nu poate face altfel, așa este aranjată și așa trebuie să acționeze pentru că egoismul o obligă.

Prin urmare, nu sunt în niciun fel jignit de cineva care mă calomniază; aceasta este natura lor până încep să se corecteze. Când vor ajunge în sfârșit la această cunoaștere, vor vedea cât de greșit au gândit.

Voi fi bucuros să-i învăț pe cei care mă urăsc astăzi și în niciun caz nu-mi voi aminti nimic din ura cu care ei obișnuiau să vorbească despre mine. Așa suntem aranjați de la bun început și trebuie să transformăm  răul într-o înclinație bună. Pentru aceasta ni s-a dat Cabala. În măsura în care în noi se formează o înclinație bună, altruism și calitățile de dăruire și iubire, începem să simțim lumea superioară, sistemul superior de guvernare.

Dacă oamenii nu simt asta, atunci ce părere își pot forma despre Cabala și despre mine? Desigur, orice merge, principalul este să denigrezi, să calomniezi, pentru că prin asta te justifici cumva. Este foarte greu pentru o persoană să trăiască fără să se justifice; nici nu are sens ca ea să existe. Prin urmare, toate acțiunile sale au ca scop doar să se ridice pe sine sau să-i coboare pe alții.

Nu am nicio plângere cu privire la ei pentru că lucrează doar conform naturii lor.

KabTV “Am primit un apel. Cabala despre culte” 18.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: