Conform surselor cabaliste

961.2Comentariu: Există o noțiune în clasificarea cultelor că dacă începi să te îndoiești de învățăturile grupului pentru că succesul promis nu vine, atunci ar trebui să te învinovățim mereu, deoarece se presupune că nu lucrezi suficient pentru tine sau ai puțină credință.

Răspunsul meu: Da, chiar așa este. De ce nu, dacă totul depinde de tine? Tot ceea ce studiem, luăm din surse cabaliste adevărate. În conformitate cu recomandările cabaliştilor, formăm un grup, activități, rutină zilnică, mod de viață și diseminare.

Dacă oamenii au unele pretenții împotriva noastră, atunci lăsați-i să apeleze la aceste surse și să înceapă să le critice. Le pot spune unde sunt scrise toate acestea. Literal împotriva fiecăreia dintre acuzațiile sau declarațiile lor, pot arăta ceea ce este scris în cărțile cabaliste. Încercăm doar să respectăm aceste instrucțiuni.

Deci pretențiile lor nu sunt împotriva mea, ci împotriva surselor noastre, împotriva acelor mari cabaliști care au atins lumea superioară, au descris-o și ne-au dat întreaga Cabala, întreaga Tora. Pentru că Tora este partea exterioară a Cabalei. Iar Cabala este partea interioară a Torei. Prin urmare, Cabala se numește: Torat Emet – Adevărata Tora.

Asta înseamnă că au o problemă nu cu noi, nu cu mine și în general nu cu grupul, ci problema autoidentificării, cu înțelegerea a cine sunt ei. De fapt ei există în această lume pentru a se înainta undeva, pentru a se corecta, pentru a găsi sursa vieții, scopul creației și pentru a merge către ea.

Nu cred că răspunsurile mele despre diferența dintre Cabala și un cult vor ajuta pe cineva, pentru că oamenii care ni se opun sunt obligați să-și demonstreze singuri că au dreptate. Timpul îi va convinge altfel, sau mai bine zis loviturile destinului. Ne apropiem de asta. De aceea se spune: „Ceea ce mintea nu face, timpul face”. La fel se va întâmpla și cu ei.

KabTV “Am primit un apel. Cabala despre Culte” 12/18/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: