Construiește un Cort al revelării în interiorul tău

Cabaliștii vorbesc despre lumea spirituală cu cuvinte din această lume, ceea ce ne face confuzi. Citim în Tora despre construirea Cortului revelării (Tabernaclu) și mintea noastră înțelege acest lucru ca pe o activitate fizică.

Cabaliștii spun că putem în cele din urmă să descoperim spiritualitatea dacă citim aceste cărți încercând cu toată puterea noastră să coborâm în adâncimile cuvintelor și să clarificăm ce este ascuns cu adevărat în spatele fiecărui cuvânt.

Întrebare: Deci Moise nu este un bătrân cu părul alb, cu barbă lungă?

Răspuns: Bineînțeles că nu! Moise este o trăsătură. Nu vorbim despre oameni sau obiecte, ci numai despre trăsături. Nu despre o persoană rea, ci despre rău, nu despre o persoană avară ci despre avariție. Lumea spirituală are caracteristicile în forma lor cea mai pură.

Deci când citim porția săptămânală, trebuie să ne imaginăm o stare spirituală, lumea superioară. Dacă este scris că este necesar să construim un Cort al revelării, trebuie să clarific, care este acest instrument spiritual în care este revelat Creatorul? Ce caracteristici în mine trebuie să se potrivească cu ceea ce este în interiorul meu: Chivotul Legământului cu heruvimii, Cohanim (preoți), și Leviții cu poporul lui Israel stând în afara lui?

Încep să caut aceste caracteristici numai în interiorul meu; totul se întâmplă înăuntrul unei persoane. Toată lumea este în mine, așa cum se spune: Și o persoană este o lume mică. Chiar această lume întreagă pe care o văd acum în jurul meu este de fapt în mine.

Trebuie să încercăm mereu să reprezentăm acest lucru corect, și în cele din urmă o transfomare interioară va avea lor când voi începe să simt că se găsește cu adevărat în mine. Atunci voi înțelege cum să construiesc Cortul revelării și ce înseamnă munca Cohanim-ilor, Leviților și a poporului lui Israel care sunt în jurul meu, și cum cele 12 triburi ale mele merg înainte în sălbăticie.

Trebuie să construiesc toate detaliile menționate în Tora pornind de la caracteristicile și dorințele mele. Înaintea mea se întinde grămada dorințelor mele, și trebuie să le iau, să sortez toate forțele și caracteristicile și să clarific cum să le conectez pentru a contrui aceeași formă despre care vorbește Tora.

De pe KabTV, Capitole din Tora cu Shmuel Vilozni, 15.12.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: