Construiți un senzor pentru Creator

963.8Întrebare: Vorbim despre dorința de a atinge în senzațiile noastre ceea ce este scris în Prefața înțelepciunii Cabala. Momentan simțim foarte puțin. Pricepem foarte puțin și suntem într-o stare pe care nu o înțelegem.

Ce se întâmplă cu noi? Cum acționează lumina asupra noastră și când vom înțelege că am devenit un Partzuf spiritual? Va veni asta treptat sau brusc?

Răspuns: Trebuie să vă uniți și să fiți ca un întreg unic pentru a deveni un Partzuf spiritual (un corp spiritual).

Acesta este motivul pentru care trebuie să separați o secțiune a grupului format din zece persoane, care va fi nucleul vostru intern, iar egoul vostru va rămâne în partea externă.

Orice veți putea separa de voi înșivă pentru a-l dărui grupului de zece, vă va conecta în partea internă iar în ansamblu va fi grupul.

În unitatea grupului, veți începe să dobândiți atributul celui care se numește Creator și să-l simțiți. Veți crea Creatorul prin voi înșivă.

Îl veți crea din atributele voastre de dăruire. Veți începe să simțiți că ceea ce ați făcut este Creatorul. Așa cum în lumea noastră nu simțim ceea ce se întâmplă, ci doar răspunsurile noastre la ceva, este la fel și aici.

Creatorul, Bore, este numit „vino și vezi”, „Bo-re” (în ebraică).

Vino înseamnă să faci, după cum se spune, „tu m-ai făcut pe Mine”. Așa spune Creatorul când se întoarce către cei care s-au apropiat de El.

Există o forță în creație numită Atzmuto, care înseamnă prin El Însuși, și pentru a-L exprima în interiorul nostru trebuie să construim un sensor, să construim vasul nostru, la fel ca un receptor radio care va primi această undă și acesta va fi Creatorul din noi. Numai în interiorul nostru! El nu există în afara noastră! În afara noastră există deja Atzmuto, ceva despre care nu știm ce este și nu avem dreptul să vorbim.

Deci primul nostru obiectiv este să facem din noi înșine un grup, iar ceea ce se simte între noi este deja Creatorul. În ceea ce privește partea egoistă rămasă, ea va începe, de asemenea, să se conecteze treptat la noi până când Creatorul va umple totul.

Întrebare: Cărei părți ar trebui să atribuim familia, munca noastră și întreaga lume externă?

Răspuns: Ar trebui să le atribuim părții animalice de care trebuie să avem grijă. De exemplu, trebuie să te speli, să te hrănești și să-ți pui corpul la culcare. Trebuie să te raportezi la el ca la ceva străin. De asemenea, ar trebui să te raportezi la familia ta, la munca ta și la orice altceva în același mod.

Trebuie să faci toate acestea, dar principalul lucru este că ai o altă viață pe latura spirituală.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 04.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: