Contact la punctul restricţionării ego-ului

Întrebare: Ce înseamnă să dăruieşti altuia, atunci când doar te pregăteşti pentru a intra în lumea spirituală?

Răspuns: Aceasta înseamnă a face tot ce stă în puterea ta ca să te uneşti cu alţii, şi în acea legătură să descoperi forţa comună a dăruirii, Creatorul. Dar o faci tocmai pentru că Îi îndeplineşti dorinţa de a fi dezvăluit creaturilor. Pentru acest scop, ei trebuie să pregătească o dorinţă altruistă în care forţa dăruirii Creatorului va fi dezvăluită. Aceste creaturi vor dezvălui o nevoie pentru dragoste, iar Creatorul va fi revelat ca Iubire.

În scopul de a mă conecta cu alţii, am nevoie de un ecran. Altfel nu mă pot uni cu nimeni, din moment ce doresc doar să consum totul. Prin urmare, nu cred că eşti capabil de unificare pe cont propriu: Este Lumina superioară cea care ne uneşte. Ea pune un ecran înaintea mea, peste ego-ul meu propriu şi mă ridică deasupra lui, unde este inima mea, concentrarea dorinţei. Şi este acolo, în spaţiul deasupra lui, unde sursa tuturor dorinţelor mele, scopurilor şi aspiraţiilor, este transferată. Ca o mamă care iese din ea însăşi şi trăieşte în copilul ei.

Acest tip de atitudine se numeşte Yesher (linie dreaptă), dar înainte de aceasta, dorinţa mea a fost Igulim (circulară). În măsura în care pot face o intenţie dreaptă faţă de ceilalţi, înseamnă că am construit o „linie dreaptă”.

Acum exist într-o dorinţă dreaptă, dar este similară cu Lumina înconjurătoare, sau cercuri. Acest lucru este oarecum un paradox. În ego-ul meu, sunt similar cu Lumina; Lumina este circulară în daruirea sa, iar eu sunt un egoist circular, deschis tuturor.

Dar, în munca mea, eu sunt ca o linie dreaptă, care este opusă Luminii, pentru că Lumina este circulară. Cum putem atunci să ne conectăm împreună? Cercurile şi linia dreaptă sunt conectate prin restricţia făcută în ambele. Datorită acestei restricţii un punct comun apare- punctul lor de contact.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 7/6/12  Studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: