Convenții morale și legi ale naturii

Întrebare: Normele sociale pot fi împărțite în mai multe tipuri. Există standarde etice, cum ar fi renunțarea la locul dvs. pentru persoanele în vârstă în transportul public. Există reglementări legale precum interzicerea fumatului în locuri publice. Există norme religioase privind îndeplinirea unor tipuri de porunci. Există norme politice referitoare la stabilirea anumitor legi. Există și standarde estetice etc.

Spuneți adesea că dragostea pentru prietenul cuiva este o lege a naturii. Care este diferența dintre convențiile morale și legile naturii?

Răspuns: Convențiile morale sunt legile comportamentului uman într-un moment dat. Dacă, în trecut, metodele dure de comunicare erau considerate adecvate, chiar până la punctul de a se trata reciproc cu cruzime, mai târziu aceste norme s-au schimbat și au devenit mai moi, apoi chiar mai prietenoase și așa mai departe.

Pe măsură ce egoismul a crescut, omul a continuat să dezvolte un cod de norme morale pentru a coexista unul cu celălalt mai corect. Astfel, am ajuns la starea noastră actuală. În principiu, acesta este același egoism care ne guvernează și dictează toate normele interconectării noastre.

Întrebare: Deci, dacă normele continuă să se schimbe de-a lungul istoriei, ele nu pot fi atribuite legilor naturii? La urma urmei, dacă este o lege a naturii, nu ar trebui să se schimbe.

Răspuns: În timp, egoismul nostru se schimbă și ne schimbăm odată cu el și stabilim noi legi în consecință.

Întrebare: Cine stabilește dacă dragostea pentru prietenul cuiva este sau nu o lege?

Răspuns: Nu definim nimic. Nu putem decât să descoperim această lege a naturii și să dezvăluim că există. În măsura în care recunoaștem cât de universal este, începem să îl aplicăm în viața noastră.

Iubirea de prieteni este totuși o lege. Este deasupra noastră. Prin urmare, nivelul dezvoltării noastre dictează cât de mult vrem să-l implementăm.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 09/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed