Copacul vieții și copacul cunoașterii

Întrebare: Care este legătura dintre setea de cunoaștere, dobândirea spirituală și copacul cunoașterii, care este legătură dintre copacul cunoașterii și copacul vieții?

Răspuns: Există unul singur, copacul vieții. Este o schema conform căreia Lumina Superioară coboară de la Creator.

Ea trece printr-un sistem de filtre diferite, care trezesc Lumina. Filtrele descompun Lumina în diferite forme de dăruire, care treptat o slăbesc până când atinge lumea noastră sub formă unui ventilator mare și afectează toți atomii și cele mai elementare particule.

În felul acesta începem să simțim dăruirea în lumea noastră. Prima dată noi doar simțim că existăm în această lume, apoi simțim cum creștem ca plantele, apoi ne mișcăm ca animalele și în final o simțim că ființe umane, în conexiunea dintre noi. Acesta este modul prin care Lumina ne dezvoltă ego-ul.

Egoismul începe să-și dezvolte propriul copac sub influența Luminii de jos în sus, invers față de copacul vieții care coboară de sus în jos. Copacul care crește de jos în sus este numit copacul cunoașterii binelui și râului.

Cei doi copaci se completează unul pe celălalt și devin un om. Astfel, sistemul numit om este creat, așa cum este scris, „ Omul este că un copac pe câmp”.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 10.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: