Corectarea defectului din privirea ta

Întrebare: Tu spui că omul nu este altceva decât o senzaţie şi o minte, în timp ce tot ceea ce se întâmplă în jurul lui este peste controlul lui, şi el vede pur şi simplu rezultatul. Dacă e aşa, ce înseamnă să te uiţi la ceea ce Zohar-ul descrie în interior?

Răspuns: Chiar acum eu citesc sau aud Zohar. Aşa ca şi cum am merge împreună şi mi-aş imagina tot felul de imagini în mintea mea, îngeri, oameni şi peisaje.

De ce percep asta ca pe o imagine externă în loc să răspund la ea în sentimentele şi gândurile mele, schimbând imediat ca să văd totul în interiorul meu? Pentru că sunt necorectat şi dorinţa mea de asimţi plăcere , egoul meu, împarte percepţia mea într-una internă şi una externă. Îmi arată această imagine eronată, ca şi cum tot ceea ce descrie Zohar-ul se întâmplă aparent în exteriorul nu în interiorul meu.

Dar în afară nu este absolut nimic. Toată realitatea este în interiorul meu. De ce atunci am impresia că sunt exterioare? Pentru că nu pot uni încă toată realitatea cu mine însumi. Nu o văd ca pe o parte vitală a mea. De ce e aşa? Pentru că mă raportez la ea egoist, divizând toate părţile ei în unele interne, care îmi sunt mai importante, şi în unele externe, care îmi sunt mai puţin importante, total de neînţeles sau ignorate de mine. Aşa este forma mea eronată şi egoistă de percepţie. Ce fac atunci?

Iată ce trebuie să-mi spun mie însumi:

1.Zohar-ul vorbeşte despre stările şi proprietăţile mele interioare, şi cu excepţia la ce se întâmplă în interiorul meu chiar acum, nu există nimic altceva. Omul este o lume mică şi totul este în ea.

2.Tot ceea ce văd că se află în afara mea este determinat exclusiv de percepţia mea eronată. Dacă mă corectez pe mine însumi, voi vedea în schimb, totul în interiorul meu.

Cu alte cuvinte, discrepanţa dintre ceea ce îmi imaginez în timp ce citesc Zohar ca pe ceva ce se întâmplă în afara mea şi ceea ce trebuie să fiu capabil să percep ca apărând în interiorul meu demonstrează percepţia mea eronată. Deci, eu trebuie să mă străduiesc să caut forma corectă a percepţiei înăuntru, să mă rog şi să insist ca acest lucru să se ridice în mine.

Aceasta numim noi să pătrunzi conţinutul. După cum este scris în „Introducerea în studiul celor zece Sfirot” capitolul 155 de către Baal HaSulam „chiar dacă ei nu înţeleg ceea ce învaţă, prin ardoare şi o mare dorinţă de a înţelege ce învaţă, ei trezesc peste ei înşişi Lumina care le înconjoară sufletele”. Aspir să văd această imagine în forma autentică şi treptat să o atrag mai aproape.

Din a doua parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/24/2011 „Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: