Corectarea egoismului primordial

718.07Întrebare: Midrash Tanhuma spune că: Țara lui Israel se află în centrul lumii, Ierusalimul este în centrul țării lui Israel, Templul este în centrul Ierusalimului, Sanctuarul este în centrul Templului, Chivotul se află în centrul Sanctuarului, iar Piatra de Temelie se află în fața Sanctuarului pe care se sprijină întreaga lume.

Ce sunt aceste calități?

Răspuns: Piatra de Temelie (Even Hashtiya, de la cuvântul „mushtat – întemeiat”) este calitatea lumii, egoismul primordial, care este înfiorător și total de necorectat spre iubire, dăruire sau conexiune cu cineva.

Treptat, aceasta devine explicită și formatoare de viață. Asta înseamnă că este baza întregii lumi, este egoismul din care s-a format toată materia. Și totul se sprijină pe el.

De fapt, toate aceste calități despre care vorbim: Țara lui Israel, Ierusalimul, Templul, Sanctuarul, Chivotul și Piatra de Temelie sunt cele mai egoiste calități la rădăcina lor. Cele mai egoiste!

Dar atunci când le corectezi, începi să le ridici din cenușă, să le restaurezi și să le faci sfinte. Tot egoismul și tot ceea ce era rău în ele se transformă în opusul său, în bine.

Astfel, se creează o formă inversă, ca și cum ar fi întoarsă pe dos de la o stare de egoism absolut la o stare de altruism pur.

KabTV „Stări spirituale” 2/22/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: