Corectarea este posibila numai in grup

Intrebare: In urma lectiilor inteleg ce ar trebui sa simt, dar in realitate nu simt. Cum ajung sa percep aceasta senzatie?

Raspuns: Ideea este ca cineva nu poate realiza nimic de unul singur. Intradevar, fiecare dintre noi nu este decat un punct si toate actiunile sunt posibile doar intre noi. Acolo se intamnpla de fapt toate corectiile.

Poti simiti dorinta ta individuala de corectare, dar o poti realiza numai in conexiune cu un prieten. Aceasta este singura cale de a efectua toate masuratorile si testele.

Astazi,  tot ceea ce vezi in tine sunt incalcari ale stadiului animal, atat involuntar cat si intentionat. Ceea ce te-ar putea deranja la tine, nicunul din acele lucruri nu este real, deoarece apartine de stadiile mineral, vegetativ si animal. Dar ti-ai dovedit gafele si intentiile malitioase in relatia cu prietenii, in intentia de a te uni cu ei?

Daca iti amintesti cum ai tratat pe cineva in mod eronat, in viata ta, atunci acest lucru nu se aplica domeniului corectarii. Chiar daca este cineva apropiat, din familie, tot se refera la stadiile mineral, vegetativ si animal. Nu iti apartine, dar iti este dezvaluita dorinta de a primi.

Contrar, trebuie sa corectam doar ce este dezvaluit ca rezultat al eforturilor noastre de a ne uni cu grupul. Descopar ca sunt incapabil de a face acest lucru si ca sunt plin de ura la adresa prietenilor. Dar incercand sa ne unim, impreuna Israel, Torah si Creatorul, descopar greselile si intentiile rautacioase, si apoi le corectez. Lucrez in mod exclusiv pe acest „teren”, la nivel uman.

Orice altceva este irelevant. In toate celelalte directii, sunt purtat de catre natura. Natura ma poate ghida prin etapele de suferinta si neplacere, dar nu am nevoie sa le corectez.

Numai prin gradul corectiei mele in grup, cu Creatorul, tot ceea ce s-a intamplat in trecut va fi deasemenea corectat. Apoi stadiile mineral, vegetativ si animal se vor ridica impreuna cu omul.

Din cea de-a 4a Lectie Zilnica de Kabbalah 25/1/12 ”Introducere in Studiul celor Zece Sefiroti”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed