Corectarea prin metoda justificării

Întrebare: Cum ar trebui să alegem între Nefesh de Kedusha (suflet sfânt) și Nefesh de Klipa (suflet impur) pe care Creatorul ni le dă în fiecare stare?

Răspuns: În fiecare stare trebuie să spun că mă găsesc jumătate în Kedusha (sfințenie) și jumătate în Klipa (impuritate) și trebuie să aleg între ele, așa cum este scris: ”O persoană ar trebui mereu să se vadă ca și cum este pe jumătate nevinovată și pe jumătate vinovată și să decidă între cele două”. Asta înseamnă că sunt mereu liber să determin atitudinea mea față de starea în care mă găsesc. Eu nu schimb stările; nu pot schimba Reshimot (genele informaționale). Eu nu sunt stăpânul Luminii. În puterea mea stă numai atitudinea cu privire la starea actuală.

Eu nu lucrez cu forțele de Klipa și Kedusha. Totul depinde doar de ceea ce mă atrage în situația actuală, fie de partea dăruirii, fie de partea recepției. În creație, devenim parteneri ai Creatorului în scopul de a-L justifica.

Dar asta este suficient, deoarece această justificare îmi deschide ochii în măsura în care mă unesc cu Creatorul cu percepția corectă, maniera, profunzimea, programul corect și scopul acțiunilor Sale care îmi sunt deschise. Este ceea ce numim revelarea Creatorului.

Revelarea Creatorului îmi dă puterea să-L justific în starea actuală, în toate stările anterioare și în cele viitoare, cu privire la toate lucrurile în realitate, conform tuturor părților Kli-ului spart. Și astfel, sunt numit Tzadik Gamor (drept complet).

Corectarea finală (Gmar Tikun) este justificarea completă a Creatorului în toate activitățile Sale, cu toate creaturile.

Întrebare: Deci, de ce o persoană nu ajunge la finalul corecției atunci când reușește, pentru prima dată, să atingă un astfel de punct de justificare al Creatorului?

Răspuns: Pentru că voi avea o mulțime de puncte ca acestea pe drum. Am nevoie să trec prin ele toate, unul după altul, pentru că doar în acest mod treptat și constant, pot recunoaște Creatorul. A justifica înseamnă că eu cunosc, înțeleg și simt toate motivele, acțiunile și rezultatele muncii pe care Lumina o efectuează asupra Kelim. Și astfel, ”Prin acțiunile Tale, noi Te vom cunoaște”, adică eu Îl recunosc și Îl înțeleg, și descopăr că El și acțiunile Sale sunt perfecte.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 23.04.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: