Corectarea spirituală și Maaser

Întrebare: În grupul nostru mic există o atitudine respectuoasă a unuia față de celălalt. Cât de mult ar trebui să menținem toate condițiile: plata Maaser, studiul la Centrul de Educație, și așa mai departe?

Răspuns: Plată Maaser nu se aplică la grupuri.

Dacă există un elev singur care studiază împreună cu noi, să spunem în Chukotka sau Hawaii, nu contează unde, vom încerca să o creem  o atmosferă  în care el să se poată dezvolta ca un embrion în uterul mamei sale. Noi încercăm să creem un incubator pentru el cu toate metodele tehnice, cu toate posibilele căi și mijloace de care dispunem .

Dacă el vrea să vină mai aproape de noi, trebuie să ne considere pe noi ca fiind grupul său. Vom organiza un grup ţintă pentru el, îi vom furniza lecții și ateliere de lucru, și le vom traduce în toate limbile. În timpul unei lecţii obişnuite, lucrează cu noi 50 de oameni de dragul celor care sunt  împrăștiați peste tot în lume, inclusiv pentru tine.
În cazul în care o persoană dorește să avanseze,  trebuie să împartășească viața întregului grup mondial, să susțină existența sa și să-l ajute. Plata Maaser merge la întreținerea în toate aspectele legate de clădire, care costă o mulțime de bani, și de a oferi un salariu minim pentru cei care lucrează cu normă întreagă în diseminare (salariile noastre sunt mult mai mici decât salariul mediu pe țară).

Prin urmare, toată lumea trebuie să investească o parte în această lucrare. Considerăm o persoană ca fiind prieten al grupului, dacă  participă în mod serios. Adică cineva care este prezent la lecții, plătește Maaser, și se angajează în diseminare; nu contează dacă este o singură persoană, un grup mic, sau unul mare .

Maaser este ceva foarte important , iar această idee nu este doar din punct de vedere financiar. În Tora este scris foarte simplu: să plătești 10 % pentru că nu poți corecta această parte. Lumina Superioara va corecta restul. Și dacă nu dai acest 10 %, pentru că este foarte dificil să-l rupi de la tine, atunci îl vei pierde pe toate tipurile de prostii , de care eşti atras datorită egoului tău. Acest lucru se referă la corectarea spirituală; de aceea este  atât de dificil pentru noi să plătim Maaser .

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: