Corecția graduală

Tora, “Deuteronomul”, 7:22 Domnul Dumnezeul tău va izgoni dinaintea ta popoarele acestea încetul cu încetul ; nu poţi să le pierzi repede, ca să nu se pustiiască pământul şi să nu se înmulţească împotriva ta fiarele câmpului ;

Daca decizi sa corectezi acele dorinte pe care nu le poti controla, nu vei fi in masura sa le transformi din dorinte egoiste in unele altruiste. Nu ai puterea interioara sa le corectezi. Placerea la care trebuie sa renunti este mult prea mare ; placerea se ascunde in spatele lor.

Sau vei fi nevoit sa induri dificultati si presiuni foarte mari pentru a le corecta in daruire catre ceilalti. Sau, atunci cand vezi ce implinire transmiti celorlalti, nu vei simti ca fiind la fel pentru tine, poate chiar mai mari decat tine. Foarte multe obstacole apar aici si, prin urmare, este necesar sa facem totul gradual.

La urma urmei, daca nu esti capabil sa corectezi dorintele la nivelul animal, vei avea atunci probleme la acest nivel cu dorintele care sunt numite fiarele campului. Te vor ataca si nu vei putea sa le faci fata.

Prin urmare nu trebuie sa inaintam de unii singuri. Tora vorbeste despre corectarea graduala unde omul constata toata posibilitatile si abilitatile interioare si intelege ce are de facut.

Cat de des in viata ne angajam in juraminte pe care le incalcam in cateva zile ? Intelegem ca nu avem puterea de a le mentine.

Cand faci anumite corectii trebuie sa intelegi ceea ce refuzi si cum te vei simti cand ceilalti primesc ceea ce tu refuzi. Inseamna ca acest intreg frumos, perfect satisficator pentru primirea si bucuria din ego-ul tau, il oferi celor din jur, iar ei se bucura de placerea spirituala.

Se pare ca intri intr-un fel de excludere, iar ceilalti se bucura. In acelasi timp, ceilalti sunt la acelasi nivel ca si tine. Invidia, gelozia, etc. pot rabufni. Iar toate acestea sunt pentru a finaliza nivelul actual de corectie.

Aceasta este de fapt partea in care invidia te rupe in bucati si se transforma intr-o noua dorinta egoista. Exact aici incepe corectia. La urma urmei, poti sa o returnezi si sa primesti placere dubla – ceea ce ai primit de la ei si cu ce ai fost tu umplut. Astfel, animalele campului se ridica in interiorul tau.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cartii Eterne” 27.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: