Corectitudine politică artificială

552.03Întrebare: Astăzi, în multe țări europene, în viața lor de zi cu zi oamenii sunt obligați să își verifice fiecare cuvânt pentru a nu fi acuzați de intoleranță, sexism sau rasism. În societate s-a realizat artificial o astfel de atitudine față de minorități. Ce crezi despre asta?

Răspuns: Astfel de excese locale sunt absolut inacceptabile. Minoritățile folosesc acest lucru în scopuri politice proprii. Dar, în cele din urmă, vom ajunge într-un stat când toată lumea câștigă, nu o parte a societății în fața alteia.

Întrebare: În prezent, sarcina corectitudinii și toleranței politice este de a preveni utilizarea expresiilor care indică discriminarea și rasismul, deoarece acestea împiedică comunicarea între oameni.

Se pare că toleranța este bună. Chiar dacă nu îi tratez pe alții așa, dar joc acest joc, nu jignesc intenționat o persoană. Ar putea un joc ca acesta să ne conducă la o stare mai bună?

Să spunem că sunt rasist prin natura mea. Dar există o lege în țară și, pentru a o respecta, nu pot jigni o persoană. Cu toate acestea, putem vedea că acest lucru nu se dezvoltă mai departe, nu trece în atenție, ci rămâne întotdeauna la nivel extern. Și cu prima ocazie, totul se prăbușește.

Răspuns: Acest lucru va trece treptat. Între timp, merită să se introducă legi de toleranță, chiar și prin metode violente, cu atenție, treptat. Drept urmare, oamenii vor vedea că funcționează cu adevărat.

Întrebare: Prin examinarea tuturor cauzelor bolii, nu ne lăsăm să stabilim diagnosticul corect și să îmi dau seama că sunt într-adevăr rasist. Nu ne vă împiedică o astfel de corectitudine politică să ajungem la realizarea răului?

Răspuns: Nu. Dimpotrivă, lucrând asupra ta, începi să-ți dai seama cine ești cu adevărat. Pe plan intern, îți dai seama de răul naturii tale, că îi urăști cu adevărat pe ceilalți, că ești rasist. Pe de altă parte, legile, corectitudinea politică, încă te mențin în limite.

Din emisiunea de pe KabTV„Abilități de comunicare” din 16.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: