Coroana Creației

Întrebare: Vreau să clarific locul omului în natură. Pe de o parte, întru-un anume înțeles, viața omului modern pare mai mizerabilă decât viața unui animal, iar pe de altă parte, ca rezultat al înțelepciunii conexiunii, omul poate deveni un „superman” care vede în viitor și, totul va fi deschis în fața lui.

Răspuns: Da, dar pentru asta trebuie să ieși din „eul” tău și să-l simți pe celălalt ca pe tine. Prin asta, te ridici peste egoul tău, nu te gândești la beneficiul corporal. După cum știi azi, te ridici peste tine însuți și te integrezi într-o singură mare Gândire, în ceea ce se numește „Gândirea Creației” și vrei cu toată puterea să o îndeplinești. Atunci începi să înțelegi că, pentru a îndeplini acest lucru trebuie să-l faci cunoscut tuturor. Asta te ridică peste nivelul animal. Începi să te referi la fiecare într-o formă complet diferită, să te referi într-un fel bun, ca la tine însuți. Nu simți nicio diferență între naturile minerală, vegetală, animală și umană, fiindcă te vei referi la toate cu iubire.

Întrebare: Și ce loc o să ocup în natură?

Răspuns: Te vei identifica cu Gândirea Generală care conduce în Natură, cu toată intensitatea din sistem și te vei ridica peste toate celelalte creaturi rămase, peste toată existența fiindcă tu vei ști, vei înțelege și vei fi în stare să dăruiești asupra întregii Gândiri a Naturii și planului ei. În acest plan, vei insera factorul „liber” lipsă, care, înainte, era accidental fiindcă tu nu participai în plan prin alegerea ta și, atunci când ai participat în această Gândire în mod independent i-ai adăugat intensitate. Datorită ție, toată natura minerală, vegetală și animală începe să simtă schimbările în bine din partea Gândirii Creației, din partea forțelor care gestionează și dețin în ele viață. În final, toată Natura începe să se calmeze și să ajungă la armonie.

Întrebare: Ce va simți atunci câinele meu?

Răspuns: Câinele nu poate să simtă nimic în afara vieții de animal, bună sau rea. Dar când omul se corectează, va influența și animalele. Asta le va îmbunătăți sănătatea și le va da sentimente mai confortabile fiindcă acum, câinele tău suferă numai din cauza ta. Dacă tu ai o stare proastă, câinele simte asta. Uneori omul suferă de depresie și, după ceva timp și câinele are nevoie de medicamente, de tratament împotriva depresiei. Totul începe de la om. Prin urmare, trebuie să ne străduim, măcar pentru câinele nostru.

Întrebare: Înainte am crezut că omul stă în vârful piramidei dezvoltării, peste toate nivelurile din natură – mineral, vegetal, animal – dar acum nu știu sigur care îmi este locul în sistemul naturii.

Răspuns: Ca rezultat al dezvoltării egoiste, omul, în loc să fie deasupra, s-a coborât l-a baza piramidei pentru că el însuși se simte cel mai mizerabil dintre toți. Dar, suntem în stare să întoarcem piramida. La nivelurile mineral, vegetal și animal este simțită conexiunea cu Gândirea Creației, cu planul Ei, dar omul nu simte asta. Totuși suntem conduși de acest plan, dar fără consimțământul nostru, fără să fuzionăm cu el.

Trebuie să ne aducem la adeziune și, atunci, ne vom regăsi la vârful piramidei. Întreaga lume ne va aparține! Ne vom ridica peste spațiu, timp, mișcare și întâmplare. În acest fel, omul trece de la lucrurile corporale și de la calculele de moment care mâine se dovedesc a fi greșite, dacă nu chiar în momentul următor și, iese la nivelul Gândirii.

Întrebare: Cine e mai înțelept, omul sau Natura?

Răspuns: Evident, Natura este mai deșteaptă! Cine pe cine a creat? Natura este mai puternică și mai deșteaptă decât omul.

Întrebare: Atunci ce înseamnă că omul se află în vârful piramidei?

Răspuns: Să fii în vârf înseamnă să fii în adeziune cu Gândirea Creației. Pentru că în om se află posibilitatea de a ajunge și a obține înțelegerea întregului plan al Creației, scopul Ei, el se ridică la același grad cu întreaga Natură și, în această formă, el obține echivalența de formă cu Gândirea incluzând-ul și pe el în Ea și ajungându-se la complet (întreg). Acest lucru este numit „Coroana Creației”. Pentru asta a fost creat omul. Exact din acest motiv suferim azi. Acesta este începutul lipsei corecte de a ajunge la această stare.

Întrebare: Deci, putem să ajunge la concluzia simplă că, dacă învățăm să simțim pe celălalt cum ne simțim pe noi înșine, vom izbuti să vedem viitorul.

Răspuns: Corect.

Din KabTv „O viață nouă” 23/02/2014

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: