Coronavirusul schimbă realitatea, partea 3

Coronavirusul este începutul ciumelor egiptene?

Întrebare:  Acum suntem în pragul sărbătorii de Paşte, iar simbolul acestei sărbători sunt cele zece plăgi trimise Faraonului. Este epidemia de coronavirus, începutul unei serii de cataclisme?

Răspuns:  Nu este nicio îndoială că ne aflăm într-o etapă foarte interesantă în dezvoltarea noastră, care astăzi ne impune să ne apropiem unul de celălalt, într-un mod mai corect. Ceea ce ni se cere nu este comerțul reciproc, nici veniturile reciproce, când ne folosim reciproc, dorind să profităm pe cheltuiala altcuiva, ci relația unora cu ceilalți, prin conexiuni bune. Atunci putem zbura, ne putem deplasa și conecta atât cât ne dorim.

Întrebare:  Vorbești despre un fel de relații senzoriale interne?

Răspuns:  Despre intenții.

Întrebare:  Într-adevăr, astăzi simțim o mare dependență a tuturor, de toată lumea. Dacă înainte un ghețar se topea undeva sau exista un război, nu se simțea deloc. Astăzi, însă, afectează întreaga lume și, în mod natural, toată lumea este preocupată. Aici există o solidaritate relativă, dar este aparent negativ: nu vreau să depind de ceilalți.

Cum putem trece de la integrarea forțată, atunci când simțim această dependență, la integrarea pozitivă?

Răspuns:  Nu putem face nimic. Nu putem învăța decât din exemplul Egiptului antic. Acolo, la fel, totul s-a făcut prin lovituri, prin cele zece plăgi egiptene.

Imaginează-ți că nu va mai exista coronavirus, deci va mai fi altceva. Să zicem că trăim în liniște așa cum am făcut-o acum câteva luni.

Și deodată are loc un război undeva în Africa și America Latină, indiferent unde, din cauza căruia se oprește extragerea unor materii prime, de exemplu, metale rare. Din cauza a câtorva kilograme de produse într-un an, întreaga economie se poate opri. Ce vei face atunci?

Toate guvernele vor începe imediat să urmărească aceste două țări, care se află în război una cu cealaltă și opresc exportul de materiale necesare întregii lumi. Lumea va descoperi în continuare dependența globală și va trebui să ia măsuri pentru ca relațiile dintre toată lumea să fie netede și bune. În caz contrar, nu va fi nimic.

Comentariu:  Apropo, Wikipedia oferă următoarea definiție a interdependenței: „într-o relație interdependentă, se presupune că toți participanții se influențează emoțional, economic, ecologic, moral și, în orice alt mod, se influenţează reciproc.” Cu alte cuvinte, dependența nu este numai fizică, ci și morală.

Răspunsul meu:  Da, se manifestă la toate nivelurile.

Întrebare:  Înseamnă că există o lipsă de înțelegere a acestei dependențe, în societate?

Răspuns:  Acesta este principalul lucru. Acesta este motivul pentru care dacă vrem să dărâmăm viețile celorlalţi, încetăm comerțul, chiar în detrimentul nostru, numai să fim siguri că pentru celălalt.va fi și mai rău

Întrebare:  Ce fel de durere crezi că simt oamenii astăzi? Cum afectează virusul ,oamenii? Care este starea în care se află umanitatea?

Răspuns:  Astăzi, oamenii nu simt încă esența completă a acestei probleme. Ei o digera, dar încă nu o analizează, ca să zic așa; ei nu sunt foarte îngrijorați, „Ei bine, există, desigur, un virus. Ei bine, din 100 de milioane, mor 100 de oameni. Și ce dacă?” Vedeți, aceasta nu este măsura care poate impresiona lumea.

Comentariu:  La fel a fost şi în Egipt, aceste lovituri au început încet. Cu toate acestea, avem șansa să inţelegem, să ne venim în simţiri.

Răspunsul meu:  Da. Prin diseminarea metodei conexiunii integrale putem explica că toate acestea pot fi oprite.

Din KabTV “Coronavirusul schimba realitatea” 3/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: