Corpul se străduiește pentru nemişcare

281.01Întrebare: Pentru ca noi să nu ne pierdem gustul pentru munca spirituală, uneori trebuie să glumim, apoi să certăm pe cineva sau să spunem ceva nou pentru ca oamenii să nu doarmă. De ce avem nevoie de atâta efort? De ce trebuie să încerci constant să vii cu ceva nou?

Răspuns: Pentru că corpul (egoismul) tinde către un calm constant. Pentru ce altceva se poate strădui? După natura sa, nu vrea decât să fie împlinit și neschimbat. Acesta este egoism! De îndată ce nu are sentimente de gol, suferinţă sau neajunsuri, atunci aceasta este starea la care vrea să ajungă și să se oprească.

Întrebare: Elevii ajung adesea în această stare și sunt blocați pentru o lungă perioadă de timp. Sunt opriți de egoism sau pur și simplu nu au puterea?

Răspuns: Nu se blochează, se mișcă. Acum se mișcă mult mai repede decât înainte.

Desigur, omul începe de la distanță. Când vine la noi, nu înțelege ce, cum și pentru ce. El poate da din cap către tine chiar dacă nu înțelege nimic. Și în timp ce începe să simtă ceva și să înțeleagă, trec câțiva ani.

Aceasta este munca noastră! Cu toții trebuie să trecem prin aceleași etape. Nu putem sări peste niciuna dintre ele! Nu putem decât să grăbim timpul. Dar depinde doar de om și de măsura norocului său atunci când aude că trebuie să se cufunde în grup.

KabTV „Am primit un apel. Corpul se străduiește pentru odihnă constantă” 11.03.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: