Cosmologie cabalistă

934Legea „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” vine chiar de la începutul creației, când lumina superioară a umplut întregul univers.

Vorbind în termeni fizici, putem spune că întreaga forță a creației, toată materia ei, a fost concentrată într-un singur punct. Apoi a avut loc Big Bang-ul în urma căruia a apărut întregul univers, toate lumile și toate galaxiile.

Big Bang a fost cauzat de un scurtcircuit între dorința de a primi creată de Creator și dorința de a dărui, care este natura Creatorului.

Când dorința de a dărui a atins dorința de a primi creată de ea, dorința de a primi a explodat și toate elementele, de la toate nivelurile universului s-au format din particulele sale: mineral, vegetal, animal, uman și mai presus de omul fizic, nivelul de dezvoltare spiritual, care îl face pe om asemănător Creatorului și readuce toată materia la echivalența de formă cu Creatorul, cu lumina. Aceasta este ceea ce spune cosmologia cabalistă.

Nu contează unde începem să împlinim legea Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Principalul lucru este să începem, iar apoi vom avansa împlinindu-o. Chiar dacă împlinim această lege într-un grup restrâns, prin aceasta, ca într-un laborator, vrem să reprezentăm întreaga creație.

Dorința de a construi o conexiune între prietenii din grupul de zece este o aspirație foarte ridicată și subtilă. Înseamnă că facem un experiment într-un laborator pentru a afla ce este creația și ce legi se aplică în cadrul acesteia. Verificând ce legi se aplică între noi, în micul nostru grup de zece, vom afla cum putem influența legile întregii creații vaste.

Singura problemă este că îi neglijăm pe cei din grupul de zece neînțelegând că atingem cea mai internă și cea mai sensibilă parte a întregului univers prin ei, atât a întregii lumi corporale, cât și a celei spirituale.

Dacă am înțelege ce instrument unic avem la dispoziție, i-am trata pe cei din grupul de zece diferit. Acesta este motivul pentru care imaginea adevărată ne este ascunsă și suntem ca niște copii mici care se joacă cu blocuri pe podea fără să ne dăm seama că este o lume vastă în jurul nostru. Nu observăm nimic în jurul nostru în mintea noastră copilărească pentru că suntem complet absorbiți de acest joc.

Dacă am înțelege că întreaga lege a iubirii față de aproapele tău a fost implementată în grupul de zece, ne-am integra în el, am începe să lucrăm cu toată puterea și, prin el, am dezvălui întreaga realitate, atât corporală, cât și cea spirituală, ca una, un singur întreg.

Din a 2a parte din Lecţia zilnică de Cabala 12/20/21, Baal HaSulam, “Iubirea de Dumnezeu şi iubirea de om”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed