Covidofobia — un nou tip de frică

Întrebare: Psihologii argumentează despre apariția unui nou tip de frică: Covidofobia. Unii spun că aceasta este pur și simplu o exacerbare a fricilor trecutului unei persoane cu privire la sănătatea sa. Alții spun că acesta este un tip special de frică care se formează acum. Dar sunt de acord asupra unui lucru: cu cât pandemia și carantina continuă, cu atât mai multe astfel de cazuri vor apărea.

Cum poate o persoană să nu se mai teamă în această eră a coronavirusului?

Răspuns: Cred că acest virus va continua să se răspândească și, în cele din urmă, să ne conducă într-o stare în care, pe de o parte, ne va fi tuturor frică de el și, pe de altă parte, ne vom obișnui cumva cu faptul că acesta este un dat și trebuie să trăim cu el. Dar una nu interferează cu cealaltă.

În ciuda faptului că suntem înconjurați de tot felul de amenințări la adresa vieții noastre, existăm în continuare. Vom trăi și cu acest virus. Să devenim un pic mai deștepți, să învățăm să respectăm unele reguli și să continuăm să trăim în liniște cu el. La urma urmei, vor veni și alți viruși și vor exista mai multe probleme. Deci, treptat, ne vom obișnui cu un alt mod de viață.

Vom vedea că acest virus este chiar bun. Ne educă, ne apropie și ne poziționează corect unul în raport cu celălalt. În general, elimină din viața noastră elemente complet inutile de comunicare sau chiar elemente de cultură. Evident, acest lucru este necesar și putem trăi fără ele.

Se spune că orice se întâmplă este spre bine. Pe de o parte, acest lucru este adevărat. Pe de altă parte, fiecare problemă ne duce continuu înainte. Prin urmare, trebuie să poți trăi cu ea.

Și lupta împotriva virușilor nu ne va ajuta. O vedem deja. Nu a fost niciodată o luptă. Cu virușii este imposibil de luptat. Sunt în noi. Cu toții suntem alcătuiţi din miliarde de viruși – întregul nostru corp. Prin urmare, ideea nu este în luptă, ca și cum ai lupta cu propriul tău corp, ci în modul de a te adapta pentru a exista împreună cu el. Și atunci viața ne va părea puțin mai veselă și mai binevoitoare.

Din KabTV “Cabala Express” 11/06/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: