Creați o lume nouă

Tora, Deuteronom 04:15 – 04:19: Ţineţi dar bine minte că în ziua aceea, când Domnul v-a grăit din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-aţi văzut nici un chip. Să nu greşiţi dar şi să nu vă faceţi chipuri cioplite sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfăţişeze bărbat sau femeie sau închipuirea vreunui dobitoc de pe pământ sau închipuirea vreunei păsări ce zboară sub cer sau închipuirea vreunei jivine ce se târăşte pe pământ sau închipuirea vreunui peşte din apă, de sub pământ sau, privind la cer şi văzând soarele, luna, stelele şi toată oştirea cerului, să nu te laşi amăgit ca să te închini lor, nici să le slujeşti, pentru că Domnul Dumnezeul tău le-a lăsat pentru toate popoarele de sub cer.

Întrebare: Cum să nu vedem imaginile și statuile care ne înconjoară ?

Răspuns: Nu există niciun Creator si nicio lume superioară. Trebuie să le creăm în interiorul nostru. Acest lucru este foarte greu de înțeles, dar înțelepciunea Cabalei explică modul în care percepem realitatea existentă, cum e descrisă în calitățile noastre și modul în care ne asigurăm că, de fapt, nu exist nici eu, nici trupul meu și nici împrejurimile.

Există doar o dorință în care percepem totul. Toate subiectele și evenimentele sunt imagini desenate în dorința mea ! Nu este nimic altceva ! Cu toate acestea, mi se pare că ele există în realitate, pentru că astfel sunt calitățile mele.

Acum, trebuie să înțelegem de ce percepem această lume așa, cum mă ridic deasupra ei și cum creez o lume nouă în mine din noile mele calități. O creez prin schimbarea calităților mele și încep să exist în ambele lumi, în lumea superioară și în această lume, la cel mai scăzut grad al calităților mele, unde am idoli la care ma închin.

Materia lumii noastre ne este dată în senzații și apoi ce ? Se pare că există un alt fel de materie care poate veni în senzațiile mele și voi fi capabil să o controlez.

Prin urmare, am creat noi lumi cu cinci grade, în fiecare dintre ele, cinci grade ale lumii Assiya, apoi in lumile Yetzira, Beria, Atzilut și Adam Kadmon. Urc 125 de grade în lumea infinitului, care include în sine, absolut toate lumile și tot ceea ce există, pentru că dezvăluie pe deplin dorința mea pe care am folosit-o anterior pentru a simți ceva într-o formă foarte limitată și am numit-o lume. „Lume” (Olam), provine de la cuvântul „ascundere” (Alama).

Acum, mă mut în lumea infinitului unde totul este revelat pe deplin, deoarece toate lumile anterioare devin incluse în ea și se dizolvă acolo. Acolo, simt doar o lumina alba, care este numita Creator și împreună cu El, eu sunt la nivelul de cunoștința absoluta și de simt al infinitatii. Aceasta este starea la care trebuie să ajungem.

Din KabTV  „Secretele din Cartea Eterna” 2/17/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed