Creația a fost ruptă în bucăți și ele sunt în mâinile noastre

Întrebare: Ce înseamnă a fi partenerul Creatorului?

Răspuns: Este spus: Creatorul a început creația și cel drept o termină. Munca noastră constă în a lua tot ceea ce El a pregătit pentru noi, aceste blocuri de Lego, tot acest puzzle și de a reconstrui imaginea inițială pe care El a creat-o. Astfel, noi devenim partenerii Creatorului.

Noi adunăm creația sa, dar în forma sa opusă. Asamblând și punând împreună toate părțile creației, descoperim unde a fost creată fiecare parte, de ce a fost creată în acest mod, cum este conectată la celelalte părți și ce ar trebui făcut pentru a se conecta cu altele.

Ca și cum avem o grămadă de piese ale unei mașini care au fost separate și sunt toate amestecate într-o dezordine totală. Nu știm de unde încep și cum se conectează aceste piese, dar această grămadă conține tot ceea ce avem nevoie și nimic nu lipsește, în afară de arta de a ști pentru ce a fost creată în acest mod, în ce scop și ce trebuie făcut ca acest mecanism să funcționeze.

Ce fel de muncă ar trebui să facă această mașină? Cum să mă conectez pentru ca să devin o parte integrantă din această mașină ? Această mașină are elemente al naturii vegetal și animal,  cu care este mai ușor  de gestionat și care îmi par mai ușor de organizat. Dar există partea vorbitoare, cu care nu știu ce să fac, nu înțeleg și nu poate fi conectată. Este posibil numai cu ajutorul Creatorului.

Doar punând mașina împreună, acest puzzle, atingem esența atitudinii Creatorului în ceea ce ne privește. Nu vom atinge niciodată Emanatorul Însuși, ci numai atitudinea Lui față de noi, vasele noastre, planul Lui, ideea de creație, cum este spus: prin acțiunile Tale, Te vom cunoaște. Astfel, învățăm cum Lumina Hassadim umple vasele și apoi Lumina Hochma, apoi atingem Keter prin Bina și Hochma, ceea ce înseamnă gândul creației.

Dar, este gândul creației în raport cu noi și nu El. Noi nu avem vasele pentru a-L atinge, efectiv. Cel puțin asta este ceea ce spun cabaliștii. Nu știm ceea ce se întâmplă după aceea, la nivelurile superioare, după finalul corecției.

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 25.06.2013, Shamati # 54, Scopul muncii

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed