Creatorul este Unul, Unic și Unificat

250 „Unul” indică o singură uniformitate… „Unificat” arată că, deși El efectuează operațiuni multiple, o singură forță le efectuează pe toate (Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sefirot, Observare interioară, Capitolul 1, Item 1).

Creatorul este unul singur. Nu există altă forță în univers.

El este unificat pentru că tot ceea ce percepem ca fiind complet diferit, chiar și calități opuse, vine de la El. În ciuda faptului că această forță se manifestă sub forma mai multor forțe opuse în simțurile noastre, Creatorul este unificat.

Întrebare:: Toată această separare are loc în percepţia noastră?

Răspuns: Numai în percepția noastră! Tot ceea ce vedem ca fiind opus unul față de altul, vedem în așa fel doar pentru că așa separăm tot ce se întâmplă.

Întrebare:: Este posibil să explicăm practic conceptele „Unul”, „Unic”, „Unificat” prin exemplu? Să presupunem că tocmai am citit această informație. Ce îmi dă ea? Cum o pot folosi pentru dezvoltarea mea?

Răspuns: Tot ceea ce simți este Creatorul și numai El. Tot felul de acțiuni și calități pe care le percepem ca fiind opuse, vin de la El.

O forță, un gând, un scop unic, unificat, acoperă absolut toate forțele opuse care se manifestă în tine tocmai datorită calităților tale. Totul se îmbină, se conectează și se unește într-un singur întreg în interiorul Creatorului.

Trebuie să simți totul. Trebuie să încercăm să vedem asta în noi și în jurul nostru.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 16.10.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: