Creatorul, in fiecare obiect din aceasta lume

Intrebare: Cum este posibil sa am sentimentul ca, in cooperarea cu o alta pesoana, dau satisfactie Creatorului?

Raspuns: Pentru aceasta, noi trebuie sa ne imaginam ca in spatele fiecarui prieten, fiecarui grup, il gasim pe Creator  si ”nu este nimeni in afara Lui”. De fapt, toate relationarile noastre sunt cu El si nu cu altcineva, si doar imaginea lumii ma insala.

Oamenii stau acum asezati in fata mea. Am nevoie sa simt ca daca sunt conectat cu ei, sunt conectat cu Creatorul. Cu cat ma comport cu ei intr-o forma mai curata si directa, cu atat ma anulez mai puternic pe mine in raport cu ei, respectiv ma anulez mai puternic in raport cu Creatorul.

Pe de alta parte, cu cat incerc sa le daruiesc intr-o maniera mai corecta, sa-i aduc la acea stare, cu atat mai mult sunt similar Creatorului. Asta inseamna ca, am nevoie sa ma identific cu ei, fie intr-o stare mai inalta decat a mea (superioara) fie mai joasa (inferioara) , iar eu ma ma gasesc tot timpul in mijloc, intre cele doua.

La sfarsit, atat una cat si celalata, asta este relatia mea cu Creatorul. Si asta este ceea ce imi este dat astfel incat sa pot vedea relationarea Lui cu ajutorul celorlalti; lucrurile sunt contruite asa, pentru a ne putea adapta si lucra cu ei.

Totul depinde de motivatia noastra.

Din  Congresul de la Stockholm “Joy In Unity” Prima zi 8/30/13, Lectia 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: