Creatorul m-a abandonat sau eu L-am părăsit pe El?

Întrebare: Baal HaSulam a spus că, o persoană trebuie să acționeze în mod practic în scopul de a trezi o iubire pentru Creator în ea dar, de ce este atât de dificil să o facem? De ce există o astfel de rezistență interioară?

Răspuns: Adevărul este că, în momentul în care cazi, nu numai că încetezi să simți iubirea pentru El, dar pierzi, de asemenea, conexiunea cu Creatorul și ți se pare astfel că, Creatorul te-a părăsit.

Adevărul este că, iubirea Sa este infinită și absolută, dar ascunderea din partea egoului tău crește în fiecare zi și în fiecare moment, astfel că nu simți iubirea în tine. Uiți că este un rezultat al răcirii interioare, și crezi că este Creatorul care te-a părăsit.

Prin urmare, strigi: ”De ce m-ai abandonat?” Dar, de fapt, nimeni nu te-a abandonat. Dimpotrivă, Creatorul ți-a dat o șansă să-L descoperi mai mult, de unul singur. Asta este diferența dintre religie și înțelepciunea Cabala. O persoană religioasă se roagă Creatorului cerându-I să facă totul pentru ea, în timp ce un cabalist se roagă Creatorului să-i dea puterea și mijloacele prin care poate corecta ceva.

Întrebare: Ideea de a trezi iubirea pentru Creator înseamnă a trezi iubirea de prieteni în interiorul meu?

Răspuns: Este imposibil să faci altfel. Doar prin iubirea de prieteni poți atinge iubirea de Creator. Așa cum este scris: ”De la iubirea de creaturi, la iubirea de Dumnezeu”.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 19.08.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: