Creatorul nu este o persoană

Întrebare: Deși ai afirmat că nu există un Creator ca persoană, continui să te raportezi la El ca la o persoană fizică, care gândește, are dorințe, simte, se bucură, suferă, etc.

Cum putem înțelege afirmațiile tale? Există o anumită personalitate? Sau Creatorul este un fel de forță? Forțele nu au componente emoționale care să poată fi folosite atunci când le descriem manifestările.

Răspuns: Am avut cândva o mașină veche care îmi dădea de furcă. Am încercat să o repar singur și de foarte multe ori am dus-o la service. Mecanicul care o repara obișnuia să o certe cu tot felul de cuvinte aspre, referindu-se la ea ca la o ființă vie.

Atunci când ne raportăm la un lucru, deseori ne transferăm către acel obiect, forță sau fenomen, calitățile noastre, sentimentele, care desigur că nu există în acel obiect sau fenomen. Același lucru este valabil și în cazul Creatorului.

Numesc calitatea de dăruire „Creator” în măsura în care eu pot crea această calitate de dăruire, iubire și conexiune, în mine, însumi și atâta tot. De fapt, în afara acestei calități pe care am creat-o nu există un Creator.

Aici este necesar să ne poziționăm corect și să înțelegem de ce este numit Creatorul Boreh, Bo-RehBo (vino), Reh (vezi). Trebuie să vii și să vezi, adică să atingi aceeași stare, pentru a descoperi această calitate pe care o mai numim și Elokim. Ea este alcătuită din cele două părți ale sufletului. Una este numită AHP, iar cealată, Galgalta ve Eynaim.

Întrebare: Dacă vorbim despre suflet, ce legătură are Creatorul cu el? Oare toate acestea se referă și la o persoană? Noi nici măcar nu vorbim despre ce anume există în afara omului.

Răspuns: Vorbim despre dobândirea din interiorul persoanei, atunci când aceasta atinge calitatea de dăruire, de iubire.

Această calitate este mai presus de egoism, nu este ușor de construit și de dezvoltat în interiorul omului. După însușirea ei, o putem numi Creator. Abia atunci putem vorbi despre percepția Creatorului.

Din lecția de cabala din limba rusă 12/23/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: