Creatorul nu este revelat în egoism

207În funcție de întinderea Panim-ului gradului, la fel este și întinderea Achoraim-ului său. Insuflarea Achoraimului este o chemare și o invitație de a insufla Panim. Acesta este motivul pentru care prin măsura ascunderii Achoraim-ului pe care l-au atins, ei cunoșteau măsura dezvăluirii pe care urmau să o obțină (Rabbi Shimon bar Yochai, Zohar for All).

Vorbim despre ascunderea pe care trebuie să o facem asupra egoismului nostru pentru a-l corecta. Revelația de deasupra ascunderii este modul în care funcționează Kli-ul spiritual sau vasul spiritual. Numai în acest caz vom putea primi în el revelația Creatorului.

Întrebare: Ce ne este ascuns?

Răspuns: Totul ne este ascuns! Cu toate acestea, ni s-a oferit o stare foarte interesantă, pe care dacă o atingem treptat, vom dezvălui totul. Cu toate acestea, vom dezvălui această stare nu în dorințe de primirea, ci în dorințe de dăruire. Prin urmare, există revelație în ascundere. Aceste două forțe opuse, două state opuse, derutează oamenii.

Întrebare: Cu toate acestea, o persoană dezvăluie guvernarea Creatorului?

Răspuns: Da, dar nu o dezvăluie în dorințele sale egoiste, care îi sunt inerente, ci în cele altruiste pe care le creează deasupra dorințelor egoiste. Prin urmare, starea inițială se numește ascundere, iar apoi devine revelație în ascundere.

Există o mare diferență între aceste stări pentru că nu-l descopăr pe Creator în egoism, ci prin faptul că, datorită muncii tale speciale cu ego-ul, construiești un sistem deasupra lui în care îl dezvălui pe Creator, calitatea dăruirii.

Stări spirituale” KabTV 15/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed