Creatorul să mă lase în pace

293Comentariu: Alexey scrie: “Michael, tu ai spus odată asta: “Cel care suferă, este mai aproape de Creator decât cel care este bine.” Mă simt foarte rău, dar nu simt că sunt mai aproape de Creator. În schimb, dă-i voie să mă lase în pace, în sfârșit.”

Răspunsul meu: Asta înseamnă că încă nu suferi atât de mult, dragă Alexey. Înseamnă că mai ai ceva de pierdut.

Dacă ai fi într-o disperare totală, atunci ai spune: „Nu am nevoie de nimic. Să fie așa cum face Creatorul. Vreau doar să fiu mai aproape de El”. Și imediat tot răul este înlocuit cu bine.

Comentariu: Dar are sentimentul că suferă atât de mult încât își dorește ca El doar „să mă lase în pace”.

Răspunsul meu: Nu, încă nu este nici o criză, nici o ruptură.

Comentariu: Și acest moment de cotitură se întâmplă exact la punctul în care viitorul este închis, totul este închis, mă simt foarte rău?

Răspunsul meu: Așa i se pare lui în egoismul său. Egoismul ar trebui să lucreze invers aici și el ar vedea o cale de ieșire din starea sa, că de fapt toate acestea se fac din bunătatea infinită a Creatorului.

Întrebare: De aceea Creatorul ne aduce „la extreme”?

Răspuns: Da. Pentru ca noi să renunțăm la egoismul nostru.

Întrebare: Oare umanitatea va fi adusă într-o astfel de stare sau ne va veni mintea la cap mai devreme?

Răspuns: Trebuie să ne venim în fire foarte serios. La urma urmei, revelația răului trebuie să se întâmple complet. Dar trebuie să fie simultan cu recunoașterea! Recunoașterea răului! Acesta nu este doar un rău care lucrează în mine și, în acest fel, decid să mă desprind de el din cauza disperării complete. Trebuie să fie o disperare conștientă.

Comentariu: Adică ar trebui să ne venim în fire înainte de a fi foarte rău? Pentru că dacă te uiți la Profeți, la ceea ce au scris despre ziua de azi, este mai bine să nu citești.

Răspunsul meu: Atât da, cât și nu. Pentru că aici este necesar să adăugăm: tot ceea ce au scris profeții este absolut adevărat. Fără nicio îndoială. Dar tot ce au scris ei nu putem simți în acțiune fizică fără a intra în suferință, ci datorită minții noastre.

Când ne imaginăm astfel de stări egoiste și la ce ne pot duce, atunci nu este nevoie să ajungem fizic la acest lucru. Este ca un copil deștept, i-ai dat o palmă și el a înțeles totul și s-a corectat. Dar fără o palmă, el nu va înțelege, nu îl va trezi să înțeleagă corect situația.

Deci, trebuie să înțelegem corect unde și cum ar trebui să adăugăm Cabala, conștientizarea și diseminarea cunoștințelor, astfel încât chiar și acum, poate, din palma pe care o primim, întreaga umanitate simte și va simți în continuare un rău atât de mare încât este necesar să se ridice deasupra, altfel va fi și mai rău. Pentru că înțeleptul vede înainte. Atunci îi vom învinge pe profeți, dacă aș putea spune așa.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV, 22.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: