Creatorul se ascunde adanc in inclinatia voastra catre rau (Avansat)

Intrebarea primita: Care este semnificatia cuvintelor “inclinatia rea”?

Raspunsul meu: Inclinatia rea este dorinta pe care o definesti ca rea. In ebraica, cuvantul inclinatie – Yetzer, isi trage originea din cuvantul Ratzon – dorinta. Si nu este doar o singura dorinta, ci sunt multe dorinte in interiorul tau care vor sa te impiedice sa atingi scopul creatiei, care apar ca si obstacole in calea ta.

Obstacolul care blocheza calea spre succesul final, se gaseste in tine, nu este nimic din afara. Oricum, nu poti distruge, sau  ocoli asta de unul singur, in ciuda faptului ca vezi cata bataie de cap iti da, cum iti ruineaza viata si sta in calea succesului tau! De aceea, aceasta calitate din interiorul tau, este numita inclinatia spre rau.

“Inclinatia rea” este rea doar atunci cand ai depus orice efort posibil de a scapa de ea…si ai esuat. Apoi ti-ati dat seama ca ea are, in cele din urma, putere asupra ta si asupra a tot ce faci. Mereu te pacaleste, dar tu uiti asta si, in cele din urma, ii urmezi sfatul. Astfel, raul este o dorinta care te sileste.

Recunoastrea raului nu este un proces usor. Trebuie sa deveniti un adevarat judecator pentru voi insiva si sa nu cedati sa fiti “mituiti”. Trebuie sa va dati seama care va este scopul, cine sunteti, care va sunt calitatile si sa intelegeti ce trebuie sa eliminati din sinea voastra. Si, apoi, trebuie sa faceti efortul cel mai mare pentru asta. Si, in sfarsit, orice calitati vor ramane, ceea ce chiar nu puteti schimba este asa numita inclinatie spre rau.

Daca faceti asta, veti fi pregatiti pentru corectarea ce vine de Sus si, apoi, Lumina va veni si va va corecta. Doar cand ati facut tot ce va sta in putere, o sa realizati cu adevarat ce este raul. Acesta, in schimb, va pregateste sa va intoarceti la Creator cu un motiv si sa-L conjurati:” Vreau sa scap de acest rau odata pentru totdeauna – dar nu pot!”

Si acesta este momentul cand ajungeti sa realizati ca a fost El in spatele a tot. In interiorul inclinatiei catre rau, veti descoperi conexiunea cu Creatorul, vointa Lui, in tot ceea ce s-a intamplat. Toate problemele cu care nu va descurcati, sunt trimise, in mod intentionat, de Creator, pentru ca voi sa construiti o legatura cu El, sa va intoarceti la El.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed