Creatorul și Creația : o mână și o mănușă

Tora, „Deuteronom” 08:17 – 08:18: Și îți vei spune tu însuți, ” Puterea mea şi tăria mâinii mele mi-au adus bogăţia aceasta.” Dar trebuie să-ţi aduci aminte de Domnul Dumnezeul tău, că El îţi dă putere să faci bogăţie, ca să-Şi ţină, ca acum, legământul Lui, pe care cu jurământ l-a întărit cu părinţii tăi.

Nu există nimic în lumea noastră, care se face de către om!

Totul se realizează prin forța Luminii Superioare, energia superioară, iar noi suntem doar puțin egoiști. Ceea ce face Creatorul în noi, se si întâmplă. Fie ca o persoană dorește să se identifice cu acțiunile Creatorului, astfel încât Creatorul le efectuează peste el și efectuează corecții în lume prin el, fie el nu vrea acest lucru și isi distrage atenția cu diverse afaceri irelevante. Aceasta este problema.

Alegoric, acesta poate fi comparat cu o mână și o mănușă. Mănușa suntem noi, iar mâna este Creatorul. Cu toate acestea, mănușa ar trebui să intre în contact total cu mâna. O dorință care este opusă mâinii arde în această mănușă, dar noi trebuie să o transformăm în aceeași dorință, care este în mână și trebuie să fie făcuta pentru fiecare revelație a dorinței egoiste în mănușă.

Întrebare: Se spune aici : „Și îți vei spune tu însuți”. Cu toate acestea, ce pot să-mi spun altceva decât ca acesta sunt eu și aceasta este a mea? La urma urmei, inima mea reprezintă dorințele mele egoiste. Sunt egoist.

Răspuns: Da, dar este necesar să corectezi aceste dorințe. Noi trebuie să devenim asemenea Creatorului. Ele sunt  încorporate în decizia inițială a Creatorului de a crea creația și pentru a ne aduce la echivalenta cu El. Nu putem scăpa de asta. Trebuie să devenim ca El.

Ori avansăm spre asta conștient, prin acțiunile și eforturile noastre sau în momentul în care ne abandonam acțiunile și eforturile noastre, aceeași forță este pornită, dar efectul este opus, iar noi suntem presați și împinși înainte spre nevoia de a reveni la acțiunea corectă.

Așa că viața noastră este formată din împungeri sau încurajări de Sus, dar până în prezent, din păcate, este în mare parte împungere. Toata istoria noastră sau cel puțin ultimii 2000 de ani de exil, reprezintă doar o succesiune de împungeri, lovituri și probleme serioase.

Din emisiunea de pe KabTV  „Secretele din Cartea Eterna” 5/4/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: