Credință absolută

Întrebare: Dacă cineva studiază înțelepciunea Cabala și este îngrijorat că nu are suficient timp să obțină perfecțiunea spirituală, se poate ca viața lui să se lungească?

Răspuns: Asta arată o lipsă absolută a credinței!

În primul și în primul rând, omul trebuie să se elibereze de griji, pentru că este sub controlul Creatorului, iar în afară de El nu există altă forță, nimeni nu există în afară de El, iar El este bun și mărinimos și nu există nici un motiv pentru întrebări de acest fel, legate de ce i se va întâmpla în următorul minut și dacă va obține ceva sau nu.

Această condiție, ”Nu există nimeni în afară de El” (Deuteronomul 4:35), bunul absolut, împiedică complet omul să aibă tot felul de întrebări egoiste. Îi rămâne doar o singură întrebare: Cum poate să îi devină asociat, ajutor, garantor, pentru a-i îndeplini voința în lume? Pentru că pot să implementez aceste lucruri, fiind în această lume. Trebuie să cerem un singur lucru: Creatorul să ne dicteze dorințele lui și noi să le transmitem întregii umanității. Aceasta este sarcina unui cabalist sau, dacă vrei, a unui profet.

Întrebare: Adică un cabalist nu poate să ceară sănătate pentru rudele sale și pentru el însuși?

Răspuns: Dacă este imperativ, poate să ceară, dar care este folosul dacă Creatorul este responsabil pentru asta?

Dacă Creatorul a făcut în așa fel încât omul să îi ceară Lui, atunci îi va cere. În alte cuvinte, depinde de om să caute și să înțeleagă de ce i se întâmplă toate acele lucruri și să ceară să fie direcționat către Lumină și corectare.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 15.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: