Credinta absoluta

Rabash, Articolul 37, 1984/85 Cine depune marturie pentru om: In masura in care un om iese in fara iubirii de sine poate fi recompensat cu credinta absoluta.

Intrebare: Ce este credinta absoluta?

Raspuns: Aceste pasaje vorbesc despre un grad spiritual foarte inalt  sau un proces de construire a liniei de mijloc. Dupa perioada de pregatire, noi ajungem la starea de credinta partiala (Hafetz Hesed). In timpul acestui stadiu, eu ma concentrez doar asupra ridicarii deausupra unui munte crescand de dorinte egoiste. Clipa de clipa, in timp ce ma urc deasupra lui , transform pacatele si greselile pasului anterior in greseli si calitati. Facand asta, devin incomplet drept.

Apoi, ma ridic la gradul iubirii si transform totul in calitati. Asta numim credinta perfecta sau absoluta, care este divizata, de asemenea, in grade. Credinta este Lumina Hassadim, care se extinde in Kli, credinta perfecta este Hassadim cu iluminarea Hochma. Perfectiunea este atinsa doar datorita Luminii Hochma atunci cand este capabila sa umple Lumina  Hassadim.

In acest stadiu, lucrez pe doua linii si realizez a treia linie prin primirea pentru daruire. Cand am umplut dorinta de primire si cea de daruire, apare in mine credinta perfecta: Hochma in Hassadim.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 21.09.2010, Cine depune marturie pentru om

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: