Credință – Să simți Creatorul

276.02Baal HaSulam, Shamati, Articolul 34, „Avantajul pământului“: Astfel, cineva trebuie să creadă că îndrumarea Sa este binevoitoare, dar din moment ce acesta este scufundat în iubirea de sine, ea induce disparitate de formă în el, deoarece a existat o corectare numită pentru a dărui, numită „echivalența de formă”.

Întrebarea este ce înseamnă că o persoană trebuie să creadă? A crede ceea ce i se spune este un nonsens. De asemenea, propria convingere nu merită.

Credința se referă la simțirea Creatorului. A dobândi credință înseamnă a atinge simţirea Creatorului în lumina Hasadim. Dacă o persoană se menține constant la acest nivel, nu se teme de problemele pe care le întâmpină în viață. Știe de unde provine totul și unde merge totul. El este constant în contact cu forța superioară. Aceasta este ancora sa, rădăcina existenței sale.

Prin urmare, trebuie să atingem atributul Bina, atributul de dăruire, în care aderăm la Creator chiar și în cea mai mică măsură. Și apoi totul, orice simțim, va fi ca și cum ne-am conecta la eternitate, la fluxul veşnic al stărilor noastre.

Întrebare: De ce este numită credință?

Răspuns: Credința este atributul Bina – când mă ridic deasupra ego-ului meu și văd totul, nu în interiorul egoismului meu, ci deasupra acestuia.

Comentariu: Se pare că, conceptul de credință este total distorsionat în lumea noastră. Ni se spune ceva și credem orbește.

Răspuns: În lumea noastră, mi se spune ceva și îl accept ca pe un fapt. Acest lucru este total greșit. Adevărata credință este atunci când percep prezența Creatorului și conexiunea mea cu El.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 22.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed