Creşterea constantă a egoismului

115.06Cele trei etape de dezvoltare ale poporului evreu sunt numite simbolic strămoși – Avraam, Isaac și Iacov sau linia dreaptă, mijlocie și stângă. La un moment dat după părăsirea Babilonului, această societate avea nevoie de o dezvoltare suplimentară, care se poate întâmpla numai atunci când un egoism mai mare este dezvăluit, este corectat și se ridică deasupra lui și mai mult.

În trecut, Avraam s-a gândit la modul în care ar putea fi atinsă calitatea absolută a iubirii și dăruirii. Mai târziu el a descoperit această problemă și a găsit soluția: trebuie să existe o creștere constantă a egoismului, peste care grupul său – această mică națiune – să se ridice în continuare.

Prin urmare, următoarea etapă de dezvoltare a necesitat o creștere a egoismului în cadrul acestui grup și revelarea celei de-a doua etape a acestuia (prima a fost revelată în Babilon), peste care trebuiau să se ridice.

Dar nu este atât de simplu. La început egoismul crește și toată lumea îl ţine bine, cade în el și începe să lucreze cu el. Adică tot felul de motive egoiste domină, influențează și supun oamenii. Ei încearcă să se ridice deasupra lor aderând la aceeași metodologie, ideologia lui Avraam, pe cât posibil să se unească și să aibă grijă unul de celălalt, mai degrabă decât de ei înșiși.

Tora (Biblia) menționează această luptă, despre națiunea care trece prin stările egiptene, cum au luptat între ei și împreună împotriva ego-ului lor, împotriva Faraonului, despre noul nivel de egoism care izbucnea continuu între ei.

Grupul lui Avraam a fost în Egipt timp de 210 de ani. Aceasta este o măsurare condiționată a unităților de timp, la fel ca cele patru etape de lumină directă la baza numelui din patru litere al Creatorului, adică o formulă în care există întotdeauna patru componente ale etapelor care se dezvoltă succesiv.

Prin urmare, egoismul care s-a manifestat în ei a constat în patru etape, iar timpul exilului egiptean a fost numit 400 de ani. De fapt, a durat 210 de ani (unități convenționale), iar exilații rămași au scăzut la 190 de ani.

KabTV “Am primit un apel. Istoria poporului evreu” 5/4/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed