Cresterea Egoismului Este Singurul Motiv Pentru Toate Relele Noastre

Am primit doua intrebari relativ la tendintele moderne in ce priveste sexul si reproducerea:

Intrebare (ca raspuns la postarea mea Efectele cresterii Egoismului, asupra copiilor): Acest lucru este mult prea criptic pentru mine. Activitatea sexuala la o varsta frageda, poate fi explicata, in opinia mea, de asemenea, prin dorinta de a fi iubit sau lipsa caldurii familiei. In orice caz, nu pot sa inteleg cum ai ajuns la concluziile tale. Poti sa detaliezi?

Raspunsul meu: Totul se explica numai prin cresterea egoismului, pentru ca este singura constructie, in bloc, a Naturii si singurul lucru care se schimba.

Intrebare (ca raspuns la postarea mea Lipsa Dorinţei de Reproducere Este Egoism Extrem): In raspunsul tau ai spus: “Lipsa dorintei de reproducere este forma extrema a egoismului”. De ce? Sunt interesat sa inteleg egoismul, dar aceasta declaratie pare prea generala. Ai putea explica mai in detaliu, de ce este acesta extrem! Se pare ca acest cuvant este un pic excesiv. Oare nu e nevoie sa intelegi situatia in care o persoana ia decizia de a nu se reproduce, fie ca este vorba de ceva legat de sanatate, economie, sociologie, mental si asa mai departe? Sunt multi factori care ar putea afecta motivatia de a nu dori reproducea.

Sunt de acord ca ego-ul este uneori un factor, dar nu tot timpul, si nu, cu siguranta, extrem. O declaratie absoluta ca acesta pare putin deplasata, atunci cand se vorbeste despre egoism.

Raspunsul meu: Atat reproducerea cat si determinarea sunt egoiste. In acest din urma caz, totusi, in loc de a ne gandi la copii, gandim intotdeauna si numai la noi insine. Prin urmare, ne-reproducerea este negarea extrema a Naturii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: