Creșterea veniturilor pentru fiecare al treilea locuitor al planetei

051Comentariu: Cel mai mare acord comercial din istorie a fost încheiat între 15 țări în timpul pandemiei. Scopul principal al RCEP este de a netezi calea comerțului dintre cele 15 națiuni din Asia-Pacific și în cele din urmă de a deschide calea pentru o zonă de liber schimb cuprinzătoare, în stilul Uniunii Europene sau al vechiului Acord de Liber Schimb Nord-American (NAFTA).

Parteneriatul Economic Regional Cuprinzător (RCEP) este un pact comercial între 15 națiuni din regiunea Asia-Pacific. În total, acoperă peste 2 miliarde de oameni – aproximativ 30% din populația lumii. Promite o creștere a veniturilor fiecărui al treilea locuitor al planetei și dă speranță pentru renașterea comerțului și a cooperării mondiale. Acordul a unit China și țările din regiunea Asia-Pacific, inclusiv Australia, Japonia și Coreea de Sud.

Acordul permite partenerilor comerciali din Asia să obțină acces reciproc la piețele celuilalt, reduce taxele pe mărfuri și îmbunătățește nivelul de trai, în special pentru cele mai sărace țări din regiune.

De ce să nu trăiești așa? Ei și-au stabilit scopuri nobile, oricât de egoiste, dar totuși să ofere venituri oamenilor care astăzi sunt săraci, care nu au nimic.

Răspuns: Da, desigur acolo oamenii trăiesc prost.

Întrebare: De ce nu se ridică toți liderii deasupra mândriei lor, nu se alătură unei singure uniuni să înceapă încetul cu încetul să reînvie lumea noastră, care scade mereu din punct de vedere economic?

Răspuns: Nu cred că este posibil. Nici măcar nu sper că vor avea totul la fel de roz pe cât scriu. Cineva trebuie să câștige în detrimentul cuiva care pierde.

Aceasta este lumea noastră! Prin urmare, acordurile sunt acorduri, dar apoi intră în joc politica, egoismul mărunt și atât.

Întrebare: Deci, nu vom putea trăi normal în această lume?

Răspuns: Nu. Nu o vom face. Și aceste impulsuri bune, toate nu sunt chiar bune. Ideea este – în detrimentul a ce vor câștiga? În detrimentul cui vor câștiga?

Întrebare: Credeţi că într-un fel sau altul trebuie să suprim pe cineva?

Răspuns: Lumea noastră este astfel creată.

Comentariu: Ei spun că acestea sunt acorduri egale.

Răspunsul meu: Asta se spune întotdeauna: condiții reciproc avantajoase, comerț reciproc și bunăstare a națiunilor.

Întrebare: Spuneţi-mi vă rog, ce uniune va funcţiona?

Răspuns: Cea care are un alt scop: să conducă oamenii spre unitate, să se ridice deasupra lor, deasupra egoismului lor, deasupra naturii lor. Altfel, nimic nu va funcționa.

Întrebare: Deci scopul meu, că vreau să dau bunăstare unei treimi sau jumătăţi din populația lumii, întregii lumi, oricum nu va funcționa?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Ar trebui să existe un scop ca oamenii lumii să se poată uni?

Răspuns: Da. Un astfel de scop se află într-o stare de echilibru cu forța globală a naturii, cu dezvoltarea generală a omenirii. Apoi desigur, va funcționa.

Întrebare: Vă puteți imagina lideri care spun: „Acum ne unim pentru a…”?

Răspuns: Vor explica că nu există soluţie pentru greutăţi, nu se poate rezista naturii. Se pare că a merge împotriva acestei legi de bază a naturii este ca și cum ai merge înapoi pe un fel de răzătoare din această parte sau din altă parte, sub alte pretexte, nu contează.

Întrebare: Deci, dacă oamenii nu se schimbă, vor fi ei ca lupii unul pentru altul, sau vor fi în competiție unii cu alții?

Răspuns: Sunt lupi de la început. Și nu vor acoperi asta cu niște afaceri externe bune. Acest lucru va ieși la suprafaţă și îi va conduce la ceva mai mare, poate un război între ei.

Întrebare: Vreţi să spuneţi, dacă suntem lupi atunci nu putem realiza nimic în această lume?

Răspuns: Nimic. Doar ne suprimăm unul pe altul, doar ne ridicăm unul deasupra celuilalt. Trebuie să ne jucăm cu egoismul nostru.

Întrebare: Ce trebuie să devină lupul pentru ca să se întâmple totul, ca totul va fi bine?

Răspuns: Omul trebuie să înțeleagă natura lupului său și de asemenea, să înțeleagă că în timpul nostru nu putem acționa în alt mod decât să devenim conștienți de natura noastră și împreună să o contracarăm treptat. Nu este ușor, dar cel puțin trebuie să recunoaștem.

Întrebare: Ce i-ați sfătui pe acești lideri într-o astfel de situație, în această lume? Dacă v-ar asculta, ce le-aţi spune? Începeți cu voi înșivă?

Răspuns: Da, începeţi cu voi. Explicați-vă unul altuia și scrieți un memoriu general despre intenţiile voastre și despre cum vă așteptați ca ele să devină realitate. Acest lucru este posibil doar dacă te miști conform dezvoltării naturii, astfel încât dezvoltarea ta să coincidă cu dezvoltarea ei.

Vedem cum de milioane de ani, cu omenirea a fost de mii de ani, natura ne dezvoltă egoist și în același timp creează astfel de condiții încât să fim obligați să facem cumva față acestui egoism, să-l echilibrăm. Și dacă nu altfel, atunci prin război.

Deci nu avem de ales decât să înțelegem mai întâi natura noastră, în ce stare ne aflăm și care ar trebui să fie calea dezvoltării noastre – să realizăm că trebuie să existe o apropiere între noi deasupra egoismului.

Întrebare: Acesta este sfatul dumneavoastră pentru lideri?

Răspuns: Da. Să recunoaștem că toți suntem egoiști. Nu este atât de greu. Dar faptul că trebuie să lucrăm la asta și să ne apropiem unul de celălalt este deja o problemă. Cum ne putem vedea ridicându-ne deasupra egoismului și acționând în ciuda lui? Cum putem slăbi conexiunile egoiste dintre noi și să le înlocuim cu niște legături altruiste, egale, care se bazează pe înțelegerea reciprocă, pe apropierea reciprocă? Acest lucru nu este ușor.

Întrebare: Li s-ar potrivi legea garanției reciproce despre care vorbim? Poate fi inclus acest lucru în memorandum?

Răspuns: În principiu, se presupune că vom acționa în asistență reciprocă.

Întrebare: Asistență reciprocă pentru ce?

Răspuns: Asistența economică reciprocă, care prevede dezvoltarea globală, astfel încât să nu fie nimeni în detrimentul altuia nicăieri, pentru ca nimeni să nu îl suprime pe celălalt.

Și cum este posibil acest lucru, dacă suntem într-un spațiu închis, într-o lume închisă? Trebuie să definim de la început pentru noi înșine normele de comportament, fiecare raportat la toţi. Adică, este ca un grup de 15 oameni care trebuie să elaboreze un fel de sistem pentru a se apropia unul de celălalt.

Întrebare: Și dacă au decis să construiască un fel de teritoriu comun în care toată lumea va fi în general mulțumită de această conexiune, atunci ar trebui să respecte aceste legi?

Răspuns: Ei trebuie să dezvolte populația. Ei trebuie să explice populației că viitorul lumii este în conexiunea bună dintre oameni, altfel va fi război, iar în vremea noastră războiul ne poate distruge într-o secundă.

Este nevoie de o conexiune bună pentru a nu conduce aceste 15 țări la un război aprig, în care fiecare în felul său au fost deja, dar acum poate exploda în general. Deci, această comunitate se va împărți în multe comunități mici diferite, care vor începe să se lupte între ele, să tragă pătura și acesta va fi sfârșitul.

Comentariu: Adică aceasta este aspirația pentru o conexiune bună.

Răspunsul meu: Cine va conduce această conexiune bună? Cine o va promova, cine înțelege ce înseamnă acest tip de conexiune? Cine îi va contracara pe politicienii individuali egoişti, care la rândul lor vor să urce deasupra tuturor şi să stea pe capetele tuturor? Aceasta este natura lumii noastre. Cine conduce aceste țări? Cei mai mari egoisti.

Prin urmare, nu știu. Personal, mă uit la toate acestea, doar ca să nu explodeze toate.

Dacă nu urmează calea educației adecvate a populației din cele 15 țări ale lor, atunci în cele din urmă vor vedea cât de supărați sunt unul pe celălalt, cât de mult egoismul lor interior nu le permite să fie în conexiune, chiar și ușoară unul cu celălalt, și în cele din urmă va începe un război comercial, un război politic și apoi adevăratul război.

Întrebare: Deci există o singură cale – educația?

Răspuns: Doar educația, schimbarea unei persoane.

KabTV „Știri cu Michael Laitman” 3/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: