Creșterea veniturilor pentru fiecare al treilea locuitor al planetei

290Comentariu: Acum peste un an a fost semnat cel mai mare acord comercial din istorie între 15 țări. Promitea o creștere a veniturilor pentru fiecare al treilea locuitor al planetei și dădea speranță pentru renașterea comerțului și a cooperării mondiale. Acordul a unit China și țările din regiunea Asia-Pacific, inclusiv Australia, Japonia și Coreea de Sud.

Acordul permite partenerilor comerciali din Asia să obțină acces reciproc la piețele celuilalt, să reducă taxele pe bunuri și să îmbunătățească nivelul de trai, în special pentru cele mai sărace țări din regiune. Ei spun: „Acordul este deschis tuturor. Așteptăm India aici.”

De ce să nu trăiesc așa? Au stabilit scopuri nobile. Chiar dacă sunt egoiști, ei sunt pregătiți să ofere venituri oamenilor care sunt săraci și care astăzi nu au nimic.

Răspunsul meu: Da, oamenii de acolo trăiesc prost, desigur.

Întrebare: De ce nu pot toți liderii să se ridice deasupra mândriei lor, să intre într-o singură uniune și să înceapă să revigoreze încet lumea noastră, care scade din punct de vedere economic tot timpul?

Răspuns: Nu cred că este posibil. Nici nu sper că totul va fi atât de vesel pe cât scriu ei. Cineva trebuie să câștige în detrimentul celui care pierde.

Așa este lumea noastră! Prin urmare, acordurile sunt acorduri, dar apoi intră în joc politica și egoismul mărunt și asta este.

Întrebare: Deci nu vom putea trăi normal în această lume?

Răspuns: Nu. Nu putem. Și aceste impulsuri bune, toate nu sunt bune. Ideea este, cum vor câștiga? În detrimentul cui vor câștiga?

Întrebare: Deci crezi că într-un fel sau altul, trebuie să suprim pe cineva?

Răspuns: Lumea noastră este creată în acest fel.

Întrebare: Și când se spune „acorduri egale”?

Răspuns: Este ceea ce se spune întotdeauna: condiții reciproc avantajoase, comerț reciproc, bunăstare a națiunilor.

Întrebare: Ce sindicat va funcționam totuşi?

Răspuns: Cel care are un scop diferit: să-i conducă pe oameni spre unitate, să se ridice deasupra lor, deasupra egoismului lor și deasupra naturii lor. Altfel, nimic nu va funcționa.

Întrebare: Deci obiectivul meu de a oferi bunăstare unei treimi sau unei jumătăţi din populația lumii, întregii lumi, oricum nu va funcționa?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Și scopul ar trebui să fie ca oamenii lumii să se poată uni?

Răspuns: Da. Un astfel de scop se află într-o stare de echilibru cu forța generală a naturii și cu dezvoltarea generală a umanității. Și apoi desigur, va funcționa.

Întrebare: Vă puteți imagina astfel de lideri care spun: „Acum ne unim pentru a…”?

Răspuns: Și ei vor explica că „puterea merge înaintea dreptului”, că nu poți merge împotriva naturii. Și se dovedește că a merge împotriva acestei legi de bază a naturii înseamnă a călca din nou pe un fel de greblă, pe o parte sau pe cealaltă, sub alt pretext, nu contează.

Întrebare:: Adică, dacă o persoană nu se schimbă și este lup pentru alt om, sau va fi în competiție cu altul…?

Răspuns: Ei sunt inițial lupi. Și nu vor acoperi asta cu niște fapte exterioare bune. Acest lucru va ieși și îi va conduce poate la un război și mai mare între ei.

Întrebare: Vrei să spui că dacă suntem lupi, atunci nu putem realiza nimic pe lumea asta?

Răspuns: Nimic, doar să ne suprimăm unul pe altul, doar ridicându-se unul deasupra celuilalt. Trebuie să ne jucăm egoismul.

Întrebare: Cine trebuie să devină lupul pentru ca totul să se întâmple? Pentru ca totul să fie bine?

Răspuns: El trebuie să-și înțeleagă natura de lup și să înțeleagă că în zilele noastre nu putem acționa altfel, ci doar conștienți de natura noastră și împotrivindu-i-ne treptat împreună. Nu este ușor, dar ar trebui măcar să recunoaștem asta.

Întrebare: Ce sfaturi le-aţi da acestor lideri în această situație, în această lume? Dacă aţi fi ascultat, ce aţi spune? Aveți grijă de dumneavoastră?

Răspuns: Da, ai grijă de tine. Scrieți un memorandum general cu intențiile dvs. și cum vă așteptați să fie realizate; explicați-l unul altuia. Acest lucru este posibil doar dacă avansezi alături de dezvoltarea naturii, astfel încât dezvoltarea ta să coincidă cu dezvoltarea ei.

Vedem de-a lungul a milioane de ani (cu umanitatea este peste mii de ani) cum natura ne dezvoltă egoist și în același timp creează astfel de condiții încât trebuie cumva să facem față acestui egoism și să-l echilibrăm. Și dacă nu, atunci se face prin război.

Deci nu avem de ales decât să înțelegem mai întâi natura noastră, în ce stare ne aflăm și care ar trebui să fie calea dezvoltării noastre și că trebuie să fie neapărat în conexiunea dintre noi mai presus de egoismul nostru.

Întrebare: Și acesta este sfatul dumneavoastră pentru lideri?

Răspuns: Da, să recunoască faptul că toți suntem egoiști. Nu este atât de greu. Dar faptul că ar trebui să lucrăm la egoismul nostru și să ne apropiem unul de celălalt, aceasta este deja o problemă. Cum ne putem vedea ridicându-ne deasupra egoismului și acționând împotriva lui? Cum putem slăbi legăturile egoiste dintre noi și să le înlocuim cu un fel de legături egale, mai mult sau mai puțin altruiste, care se bazează de fapt pe înțelegerea și conexiunea reciprocă? Nu este ușor.

Întrebare: Le-ar convine legea garanţiei reciproce  despre care vorbim? Poate fi inclusă în memorandum?

Răspuns: În principiu, aceasta înseamnă că ne angajăm să acționăm în asistență reciprocă.

Întrebare: Asistență reciprocă pentru ce?

Răspuns: Asistența economică reciprocă, care prevede de fapt dezvoltarea universală, aceea în care nimeni nu acționează în detrimentul altuia, astfel încât nimeni să nu suprime pe nimeni.

Și cum este posibil acest lucru dacă ne aflăm într-un spațiu închis, în lumea închisă? Trebuie să stabilim inițial pentru noi înșine normele de comportament, fiecare în raport cu toţi ceilalţi. Este, parcă, un grup de 15 oameni care trebuie să elaboreze un fel de sistem de relaţionare armonioasă.

Întrebare: Și dacă decid să construiască un fel de teritoriu comun, în care toată lumea va fi, în general mulțumită de această conexiune, atunci ar trebui să urmeze aceste principii?

Răspuns: Ei trebuie să dezvolte populația. Ei trebuie să explice populației că viitorul lumii constă într-o conexiune bună între oameni, altfel războiul din vremea noastră îi va distruge într-o secundă.

De aceea este nevoie să acționăm în așa fel încât să nu conducă aceste 15 țări la un război aprig, în care au fost deja fiecare în felul său; dar care aici poate exploda în general. Așa că această asociație se va împărți în mai multe asociații mici diferite, care vor începe să lupte între ele, să stăpânească reţeaua și totul se va termina.

Întrebare: Acest efort pentru o conexiune bună este necesar, nu-i așa?

Răspuns: Cine va conduce această relație bună? Cine o va promova? Cine înțelege ce înseamnă această conexiune bună? Cine se va opune politicienilor egoişti un-om, unde fiecare dintre ei, la  rândul lor doresc să treacă peste toţi şi să fie deasupra lor? Aceasta este natura lumii noastre. Și cine se ocupă de aceste state? Cei mai mari egoisti.

Deci nu stiu. Personal când mă uit la toate, îmi pasă doar să nu explodeze.

Dacă nu urmează calea educației corecte a populației din cele 15 țări ale lor, atunci în cele din urmă vor vedea cât de supărați sunt unul pe celălalt, cât de mult egoismul lor interior nu le permite cel puțin să se conecteze unul cu celălalt. într-o oarecare măsură, și ca urmare va începe un război comercial, apoi un război politic și apoi un război adevărat.

Întrebare: Deci educația nu este singura cale?

Răspuns: Doar educație, schimbarea unui om.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 1/3/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed