Crimă și pedeapsă

Întrebare: De ce întregul sistem al activităților noastre din viața de zi cu zi se bazează pe pedeapsă? De exemplu, regulile de circulație sunt construite în așa fel încât, dacă o persoană trece de o anumită linie, trebuie să fie pedepsită.

Răspuns: Egoismul nostru nu înțelege nimic în alt fel. Cum altfel poate înțelege ce se întâmplă? Dacă nu este pedepsit, nu va ști unde îi sunt granițele și va face tot ce poate pentru a se răni și mai mult.

Întrebare: Dar dacă trimitem oameni la închisori, acolo devin oameni și mai răi.

Răspunsul meu: Conform Torei, nu ar trebui să existe deloc închisori. Nu există o astfel de pedeapsă precum închisoarea. Evreii nu le-au avut niciodată. Toate țările aveau pedepse diferite, dar evreii nu. Au avut doar reeducare obligatorie, nu detenție sau deportare în locuri îndepărtate. Asta nu va face lucrurile mai bune. O putem vedea.

O persoană nu ar trebui să fie izolată de societate. Dacă societatea poate corecta totul, atunci de ce să izolezi o persoană?! Acesta este motivul pentru care nu am avut niciodată așa ceva. Numai națiunile care nu cunosc înțelepciunea Cabalei și ceea ce se întâmplă cu omenirea și cu lumea au avut asta.

Întrebare: Cum erau pedepsiți oamenii înainte în Iudeea?

Răspuns: Nu au fost pedepsiți! În țară existau șase orașe de refugiu (Arei Miklat), unde cei care au comis omor din culpă puteau merge acolo să fugă de răzbunare. În principiu, nimeni nu avea de gând să se răzbune pe ei pentru că oamenii trăiau atunci după legile spirituale.

În orașele de refugiu totul era la fel ca în orașele obișnuite. A existat ceea ce se numește „spălare intensă a creierului”, adică o educație intensă efectuată cu ei.

Întrebare: Atunci, de unde a venit închisoarea ca atare?

Răspuns: Pentru egoism, închisoarea, în sensul literal al cuvântului, este cea mai ușoară pedeapsă care poate fi. Doar scăpăm de o persoană. Practic, este ca moartea, dar mult mai dulce.

Să presupunem că ai executa un criminal, dar la ce folosește? Aici, însă, este singur, moare treptat, realizând ce i-ai făcut. Adică, societatea tratează oamenii cu o cruzime deosebită.

Cel mai important, închisoarea nu este o corecție. Prin urmare, nu ar trebui să existe o astfel de condiție. Oamenii ies din închisoare ca și mai mari păcătoși și monștri decât atunci când au intrat.

Se datorează faptului că, pe de o parte, ei sunt eliberați din închisoare în funcție de termenul de închisoare și nu în funcție de dorința unei persoane de a fi în societate. La urma urmei, ce contează termenul de închisoare? Dacă o persoană s-a îmbunătățit după un an, lăsați-l să se întoarcă la libertate. Dacă nu s-a îmbunătățit în zece ani, atunci nu-l eliberați în niciun caz, va face doar rău. Ce oferă închisoarea? Ei bine, și-a ispășit oficial pedeapsa. Este urât, este stupid și nu are niciun sens.

Să presupunem că un judecător pronunță o sentință, atunci ce se întâmplă? Dacă am fost condamnat la închisoare, atunci pedeapsa ar trebui să mă purifice, să mă corecteze într-un fel. Dacă am ieșit după ceva timp și nu m-am corectat și am făcut ceva din nou, atunci ce vrei de la mine? Bagă procurorul și judecătorul la închisoare! Ei au fost cei care mi-au dat acest gen de corectare care nu a funcționat.

Sunt doar o ființă umană. Înseamnă că am fost reținut pe nedrept, trimis undeva și mi s-a făcut ceva. În mod greșit! Prin urmare, cei care mi-au atribuit acest tip de pedeapsă ar trebui să fie închiși. Pedeapsa ar trebui să fie o corecție! Și nu există nimic.

Din punctul de vedere al legilor spirituale, lumea noastră este cu totul mică și complet irațională.

Nu ar trebui să existe pedeapsă, ar trebui să existe o corecție. Pedeapsa este că o persoană a comis o infracțiune. Aceasta este pedeapsa lui. Acum trebuie să se aducă la un nivel corectat înaintea lui însuși, înaintea societății, înaintea tuturor.

Întrebare: Va fi societatea viitorului o societate fără închisori?

Răspuns: Fara indoiala! Fără închisori. Ce rost are să ții oamenii în ea dacă nu corectează o persoană?

Din discutia“Am primit un apel. Crimă și pedeapsă” 1/21/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: