Criteriul este Atitudinea voastra fata de Unitate

Intrebare: Cum putem noi atinge acest teritoriu?

Raspuns: “Credinta dincolo de Ratiune” inseamna ca eu ma inarmez cu forta daruirii dincolo de dorinta egoista, care se trezeste in mine iar si iar. Aceasta nu este doar o dorinta de a dormi, de a minca sau de a avea un timp placut, ci o dorinta ce ma obstructioneaza de la unificarea cu ceilalti.

Vorbim despre un singur criteriu: pentru unitate sau impotriva acesteia. Toate celelalte dorinte apartin nivelului animat. Adevarata placere pentru dorinta, apartine nivelului uman, care are originea doar in spargerea sufletelor. Orice altceva apartine nivelelor mai joase din mine: neanimat, vegetative, si animat. Nu am de a face cu ele deloc.

De aceea, criteriul analizei mele, este atitudinea mea pentru unitate. Sfatul este sa ma verific in grup deoarece in lumea obisnuita, confuzia este inevitabila si nu e nimic cu care sa lucrez acolo. Daca sintem impreuna cu scopul de a ne uni si descopar ca sint incapabil de a face asta si nu vreau, atunci urasc si resping fiecare idée, adica revelez inclinatia rea din interiorul meu.

Fac eforturi, incercind sa urc peste ele, dar descopar ca sint incapabil. Atunci, prin intermediul lipsei de alegere si simtind cit de important si necesar este sa ating unitatea, eu pling: “salveaza-ma” Si de Sus primesc forta de influenta care ma ajuta sa ma gindesc la unitate, sa ma conectez cu ceilalti macar putin.

Intre timp, altii nu pot si nu simt asta. Vorbim despre munca interioara a unei persoane care incepe sa simta forta unitatii in interiorul acestei aspiratii pentru unitate. Aceasta forta este numita “Creator”.

Acesta este modul in care o persoana inainteaza de la o faza la urmatoarea. Dorinta sa creste constant, opunindu-se unitatii din ce in ce mai mult. Persoana face toate eforturile, incercind sa se descurce singur cu toate. Dar esueaza, dispera si implora forta de daruire. In aceasta forta de influenta, indreptata spre inima grupului, reveleaza Creatorul.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/29/10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: