Critici din exterior

961.1Comentariu: Critica din exterior este considerată o dovadă suplimentară a îndreptăţirii grupului, este considerată a fi un factor definitoriu al cultelor.

Răspunsul meu: Nu cred că acest lucru este corect. Critica din exterior este critica firească a oamenilor care nu înțeleg cu ce au de-a face.

Cred că nu ar trebui să fim atenți la critici. Personal, nu mă scot din fire și nu mă pun împotriva criticului. Nu-l lipsesc de respect. Există chiar și filozofi care ies împotriva mea. Eu nu percep deloc cuvintele lor drept critici.

Poţi critica atunci când înţelegi subiectul, când ai o părere clară despre el din punct de vedere al cunoaşterii acestui subiect. Dacă ei nu ştiu? Adică ei înșiși nu l-au atins. Chiar și așa, există dispute între cabalişti, deoarece aceasta este știință și aceasta este dezvăluirea unei anumite părți a universului – treptat, treptat, într-o măsură din ce în ce mai mare. Există cabaliști care au dezvăluit mai mult și cei care au dezvăluit mai puțin, precum oamenii de știință din lumea noastră.

Prin urmare, există discrepanțe între ei, dispute și așa mai departe. Înțeleg asta. Sunt niște lupte foarte interesante acolo. Există cărți întregi dedicate modului în care fiecare dintre ei percepe universul în desfășurare și de ce. Dar ei discută în mod clar. De ce percep lucrurile diferit de tine? Care este problema? De ce suntem construiți în felul în care percepem același lucru diferit?

Există diferite tipuri de suflete. Unele dintre ele se referă la lumina directă, altele la lumina înconjurătoare și așa mai departe. Și tocmai în ciocnirea lor, în procesul de clarificare, are loc o înălțare și mai mare a ambelor. Se ceartă cu râvnă între ei, dar aceștia sunt oameni care sunt în aceeași performanță, în aceeași lume, au despre ce să vorbească, se înțeleg, iar precizările lor sunt foarte serioase.

Și despre ce e de vorbit aici? Dacă citesc un roman și plâng, sau mă uit la un film la televizor și râd și o pisică stă lângă mine, cum poate ea să participe la asta? Nu, în nici un fel! Nu face decât să-și miște urechea spre sunetele pe care le scot și se gândește: „Ce se întâmplă cu stăpânul? Mi-aș dori să stea liniștit și să moţăie.”

La fel este și cu cei care critică. Îi enervezi cu studiile tale despre Cabala. Ei simt că există ceva în tine prin care poți explica totul și că previziunile tale se adeveresc, deși nu ești ghicitor. Cu mult înainte de criză am spus că va veni. Și când a început am spus că nu se va termina. Dar ei au strigat: „Criza se va termina într-un an sau doi”. Și acum ei tac și nu mă contrazic.

Dar cine este mulțumit când prezici evenimente atât de rele? Mai mult, nimic nu se va schimba din cauza previziunilor tale.

Totul se poate schimba doar datorită difuzării noastre intense și nu are rost să vorbim. Vor fi și mai mulți critici. Tot mai mulți oameni ne vor defăima, că noi ca să spunem așa, urâm pe toată lumea pentru că vorbim urât despre viitor când spunem: „Noi înșine suntem de vină pentru ceea ce se întâmplă”. Si asa mai departe.

Adică oamenii se vor apăra desigur; aceasta este reactia lor naturala. Asta-i viata.

KabTV “Am primit un apel: Cabala despre culte” 12/18/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: